3 μόνο υλικά είναι αρκετά για να φτιάξεις την πιο εύκολη τούρτα για γενέθλια ή απλά για γλυκό σε ένα τραπέζι με φίλους. Η γλυκιά γεύση της λευκής κουβερτούρας ισορροπεί με την οξύτητα του γιαουρτιού δίνοντας ένα απολαυστικό αποτέλεσμα.
Tip: Στήνω όλα τα γλυκά ψυγείου σε τσέρκι για πιο ωραία παρουσίαση. Μπορείς όμως να το κάνει σε ό,τι ταψί έχεις διαθέσιμο στο σπίτι.
Διάβασε επίσης
- 7 αποδοτικά (και οικονομικά) μίξερ χειρός για τις μαγειρικές σου δημιουργίες
- Έρευνα αγοράς: 8 κουζινομηχανές για κάθε σου συνταγή σε πολύ καλή έκπτωση
- 8 ηλεκτρικοί αποχυμωτές έως 50 ευρώ για σπιτικούς χυμούς
- 8 ατμομάγειρες σε έκπτωση για υγιεινά και οικονομικά μαγειρέματα
- Οι 10 καλύτερες μηχανές Espresso που θα δώσουν άρωμα στον απογευματινό καφέ
Υλικά
- 600 γρ. λευκή κουβερτούρα
- 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 400 γρ. γκοφρέτες (όσο χρειαστεί για 2 στρώσεις σε ένα ταψί 25 εκ. x 35 εκ.)
Εκτέλεση
- Στήνουμε μπεν μαρί βάζοντας ένα πυρίμαχο μπολ πάνω από ένα κατσαρολάκι με νερό που σιγοβράζει.
- Βάζουμε τη λευκή κουβερτούρα στο μπολ να λιώσει.
- Μόλις λιώσει εντελώς αποσύρουμε από την κατσαρόλα καια αφήνουμε να πέσει ελαφρώς η θερμοκρασία της για 1-2 λεπτά.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα αυγοδάρτη ή ένα μίξερ χειρός μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα
- Στρώνουμε στο ταψί μας μια βάση από γκοφρέτες
- Προσθέτουμε το μισό μίγμα λευκής κουβερτούρας από πάνω
- Στρώνουμε ακόμα μια στρώση από γκοφρέτες.
- Τελειώνουμε με το υπόλοιπο μισό μίγμα λευκής κουβερτούρας.
- Μεταφέρουμε στο ψυγείο και αφήνουμε να δέσει για τουλάχιστον 3 ώρες.