Αποφάσισα να μετατρέψω την αγαπημένη συνταγή για γαρίδες σαγανάκι σε γέμιση για τάρτα. Για τη ζύμη μπορείς να επιλέξεις οποιαδήποτε συνταγή για ζύμη σου αρέσει ή ακόμα και να πάρεις έτοιμη. Κάνε κλικ εδώ για να δεις τη βασική ζύμη για αλμυρή τάρτα
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ό,τι γαρίδες θες για τη συγκεκριμένη συνταγή, αρκεί να είναι καλά καθαρισμένες. Για να δώσω πιο βαθιά γεύση χρησιμοποιώ μπαχαρικά όπως πάπρικα, μπούκοβο και λίγο κάρι και δένω τη γέμιση με τυριά.
Δες εδώ το βίντεο:
Διάβασε Επίσης:
-
OI ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΚΟΥΖΙΝΟΜΗΧΑΝΕΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ (ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΣΕ ΕΚΠΤΩΣΗ)
-
10 DESIGN ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΟΜΟΡΦΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΟΥ
-
ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ: ΤΑ 10 ΚΑΛΥΤΕΡΑ BLENDER ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ (PLUS TIPS ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙΣ ΣΩΣΤΑ)
-
ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ: ΟΙ 4 ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΑΓΩΤΟΜΗΧΑΝΕΣ ΓΙΑ ΣΠΙΤΙΚΟ ΠΑΓΩΤΟ
-
10 ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΑΠΟ 22 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΝΕΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑΡΙΑ ΣΟΥ
Υλικά
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, κομμένο σε κυβάκια
- 200 γρ γαρίδες, καθαρισμένες
- 150 γρ τοματίνια κομμένα στη μέση
- 1 τομάτα, χτυπημένη στο μπλέντερ
- 1/2 ματσάκι βασιλικό
- 300 γρ γραβιέρα
- 250 γρ φέτα
- 1 κτγ μπούκοβο
- 1/2 κτγ πιπεριά καπνιστή
- 1/2 κτγ κάρι
- 1 κτγ θυμάρι ξερό
- 1 κτγ δυόσμο ξερό
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 βάση τάρτας προψημένη (κάνε κλικ εδώ για να δεις τη βασική συνταγή για ζύμη αλμυρής τάρτας)
Εκτέλεση
- Βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι και μόλις μαλακώσει προσθέτουμε τις γαρίδες
- Μόλις οι γαρίδες πάρουν χρώμα προσθέτουμε όλα την πάπρικα, το μπούκοβο, το κάρι, το ξερό θυμάρι, τον ξερό δυόσμο, τη τομάτα από το μπλέντερ και τα τοματίνια.
- Ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε σε μέτρια ένταση μέχρι να πιει όλα τα υγρά του
- Έπειτα προσθέτουμε τη φέτα, τη γραβιέρα και το βασιλικό και ανακατεύουμε
- Μεταφέρουμε στην προψημένη τάρτα και ψήνουμε στους 180°C για 30 λεπτά