search

Ο συνδυασμός της φέτας με το μπέικον είναι ένας από τους πιο απλούς αλλά απολαυστικούς συνδυασμούς για αλμυρές τάρτες. Εύκολη στην εκτέλεση, αρωματισμένη με φρέσκο θυμάρι και ξύσμα λεμονιού, είναι ό,τι χρειάζεσαι για να ευχαριστήσεις τους καλεσμένους σου.

Για τη βάση χρησιμοποιώ τη βασική ζυνταγή για αλμυρή τάρτα, pate brisee, κάνε κλικ εδώ να δεις τη συνταγή.

Διάβασε Επίσης:



Υλικά

  • 1 φύλλο ζύμης για αλμυρή τάρτα (κάνε κλικ εδώ για να δεις τη συνταγή)
  • 300 γρ φέτα
  • 150 γρ λαδοτύρι Μυτιλήνης
  • 150 ml κρέμα γάλακτος
  • 3 αυγά
  • 150 γρ μπέικον κομμένο σε κύβους
  • 3 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι (τα φύλλα μόνο, ψιλοκομμένα)
  • 1 λεμόνι (ξύσμα)
  • 1/2 κτγ πάπρικα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ετοιμάζουμε και προψήνουμε τη ζύμη της τάρτας σύμφωνα με τις οδηγίες που θα βρεις εδώ
  • Σε ενα μεγάλο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τα αυγά
  • Προσθέτουμε το ξύσμα, το θυμάρι, την πάπρικα και ανακατεύουμε. Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε λίγο αλάτι (γιατί η φέτα είναι αλμυρή) και το πιπέρι
  • Με ένα τρίφτη τρίβουμε τα τυριά (στο χοντρό) και τα προσθέτουμε στο μίγμα
  • Προσθέτουμε και τη μισή ποσότητα από το μπέικον και ανακατεύουμε
  • Μεταφέρουμε το μίγμα μέσα στην προψημένη τάρτα, προσθέτουμε το υπόλοιπο μπέικον από πάνω και επιστρέφουμε την τάρτα στο φούρνο
  • Ψήνουμε στους 180°C για 25 περίπου λεπτά, μέχρι η επιφάνεια να αποκτήσει ένα ωραίο χρυσό χρώμα.
  • Έπειτα βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, κόβουμε και σερβίρουμε.
Cool Artisan