search

Ταραμοσαλάτα

Το απόλυτο ορεκτικό για το τραπέζι της Καθαρά Δευτέρας! Υπέροχη βελούδινη υφή με τη χαρακτηριστική umami γεύση. Πάντα επιλέγουμε λευκό ταραμά που είναι ανώτερης ποιότητας, χωρίς προσμίξεις. Ο ταραμάς είναι τα αυγά του μπακαλιάρου ή του κυπρίνου και είναι ένα πιάτο συνηφασμένο με τη νηστεία και τη Σαρακοστή.



Υλικά

  • 100 γρ ταραμάς λευκός
  • 500 γρ. πατάτες βρασμένες
  • 1/2 κρεμμύδι ξερό
  • 125 γρ. ελαιόλαδο
  • 125 γρ. ηλιέλαιο
  • 2 λεμόνια (χυμό και ξύσμα)

Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε ένα μπλέντερ τον ταραμά, τις πατάτες, το κρεμμύδι, το χυμό και το ξύσμα από τα λεμόνια.
  • Χτυπάμε καλά.
  • Παράλληλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο ρίχνοντας το αργά αργά σαν κλωστή.
  • Χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια απόλυτα βελούδινη υφή
Cool Artisan