Το απόλυτο ορεκτικό για το τραπέζι της Καθαρά Δευτέρας! Υπέροχη βελούδινη υφή με τη χαρακτηριστική umami γεύση. Πάντα επιλέγουμε λευκό ταραμά που είναι ανώτερης ποιότητας, χωρίς προσμίξεις. Ο ταραμάς είναι τα αυγά του μπακαλιάρου ή του κυπρίνου και είναι ένα πιάτο συνηφασμένο με τη νηστεία και τη Σαρακοστή.
Υλικά
- 100 γρ ταραμάς λευκός
- 500 γρ. πατάτες βρασμένες
- 1/2 κρεμμύδι ξερό
- 125 γρ. ελαιόλαδο
- 125 γρ. ηλιέλαιο
- 2 λεμόνια (χυμό και ξύσμα)
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε ένα μπλέντερ τον ταραμά, τις πατάτες, το κρεμμύδι, το χυμό και το ξύσμα από τα λεμόνια.
- Χτυπάμε καλά.
- Παράλληλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο ρίχνοντας το αργά αργά σαν κλωστή.
- Χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια απόλυτα βελούδινη υφή