Ελληνική, παραδοσιακή, εύκολη και πεντανόστιμη. Η σημερινή συνταγή κρύβει στο DNA της τη ζεστασιά της οικογενειακής θαλπωρής, τα μεσημέρια που όλη η οικογένεια μαζεύεται γύρω από το τραπέζι. Στο βίντεο ξέχασα να βγάλω τα μακαρόνια που βράζουν μέσα στη σάλτσα!
Tip 1: Μόλις το κοτόπουλο είναι έτοιμο το βγάζουμε στο πλάι σε μια πιατέλα. Ακόμα κι αν η σάλτσα μοιάζει υδαρής προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό πριν βάλουμε τα ζυμαρικά γιατί διαφορετικά θα κολλήσουν. Δυναμώνουμε τη φωτιά και φέρνουμε σε βρασμό.Έπειτα προσθέτουμε τα ζυμαρικά μας μέσα στη σάλτσα ντομάτας για να δέσει η σάλτσα με το άμυλο αλλά και για να μαγνητίσουν τη σάλτσα γύρω τους.
Tip 2: Εναλλακτικά για το χοντρό μακαρόνι μπορείς να χρησιμοποιήσεις χυλοπίτες ή ρύζι.
Tip 3: Ο χρόνος βρασμού για το κοτόπουλο αλλάζει ανάλογα με το κρέας, Για μαλακό κοτόπουλο θα χρειαστείς 1 ώρα, για αλανιάρικο θα σου πάρει 1,5 ώρα ενώ για κόκκκορα θα χρειαστείς τουλάχιστον 2 ώρες.
Δες εδώ το βίντεο:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά
-
1 κοτόπουλο κομμένο σε 6 η 8 κομμάτια από το χασάπη
- 50 γρ. αλεύρι
-
80 ml ελαιόλαδο
- 2/3 φλ. λευκό ξηρό κρασί
-
1 μικρό κρεμμύδι
-
1 καρότο
-
2 σκελ. σκόρδο
-
1 δαφνόφυλλο
-
800 γρ ντομάτα στον τρίφτη
-
1 συσκ. μακαρόνια χοντρά Νο 2
-
Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Ζητάμε από το χασάπη να κόψει το κοτόπουλο σε κομμάτια. Εναλλακτικά το κόβουμε εμείς σε 6-8 κομμάτια
- Ταμπονάρουμε ελαφρά το κοτόπουλο με χαρτί κουζίνας.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι
- Αλευρώνουμε τα κομμάτιαα κοτόπουλο
- Βάζουμε ελαιόλαδο να κάψει σε δυνατή φωτιά
- Σοτάρουμε τα κομμάτια κοτόπουλο από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.
- Στη συνέχεια κάνουμε ένα κενό στο κέντρο της κατσαρόλας και προσθέτουμε το κρεμμύδι με το καρότο.
- Σοτάρουμε τα λαχανικά και σβήνουμε με κρασί.
- Έπειτα προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα κι ένα ποτήρι νερό.
- Αφήνουμε να πάρει βράση κι έπειτα χαμηλώνουμε την ένταση και σιγοβράζουμε. Αν το κοτόπουλο είναι αλανιάρικο θα χρειαστεί 1,5 ώρα, διαφορετικά θα χρειαστεί 1 ώρα.
- Στα τελευταία 10 λεπτά προσθέτουμε και το δαφνόφυλλο.
- Αφαιρούμε το κοτόπουλο με μια λαβίδα σε μια πιατέλα.
- Στη συνέχεια, βράζουμε ένα ποτήρι νερό και τα ζυμαρικά μέσα στη σάλτσα ντομάτας. Το άμυλο των ζυμαρικών θα δέσει τη σάλτσα.
- Σερβίρουμε σε πιατέλα βάζοντας τη βάση τα ζυμαρικά και το κοτόπουλο από πάνω.
- Γαρνίρουμε με ένα σκληρό τυρί τριμμένο όπως κεφαλοτύρι ή κεφαλογραβιέρα.