search

#TaperakiProject: Κριθαράκι με σάλτσα από τοματίνια, ελιές καλαμών και φέτα

Όλες οι γεύσεις του καλοκαιριού σε ένα πανεύκολο κριθαρώτο που θέλει μόνο 1 τηγάνι και 15 λεπτά για να πεις: Έτοιμο! Κι είναι κ πεντανόστιμο. Ο συνδυασμός από ντοματίνια, βασιλικό κι ελιές καλαμών σε φέτες Εδem είναι όλα όσα ζητάς από ένα καλοκαιρινό dinner στο μπαλκόνι με ένα ποτήρι ροζέ κρασί.

Κι επειδή η γεύση του θα σε ενθουσιάσει κάνε διπλή ποσότητα για να πάρεις στο ταπεράκι της δουλειάς την επόμενη μέρα. Είναι μια από αυτές τις μαγικές συνταγές που όσο ωραία είναι ζεστή άλλο τόσο είναι και κρύα απευθείας από το ψυγείο.

Δες εδώ το βίντεο

 



Υλικά

  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε κυβάκια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 250 γρ. ντοματίνια
  • 150 γρ. κριθαράκι χοντρό
  • 50 γρ. Ελιές Καλαμών σε Φέτες Εδem 
  • 1 μικρό ματσάκι βασιλικό
  • 100 γρ. φέτα θρυμματισμένη

Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο να κάψει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά
  • Σοτάτουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο
  • Προσθέτουμε το κριθαράκι και με μια κουτάλα το γυρνάμε να γυαλίσει από όλες τις πλευρές
  • Προσθέτουμε τα ντοματίνια κι ένα ποτήρι νερό
  • Έπειτα, προσθέτουμε τις Ελιές Καλαμών σε Φέτες Εδem και το βασιλικό.
  • Ανακατεύουμε καλά και σιγοβράζουμε μέχρι να πιει τα υγρά του και να δέσει
  • Στο τελευταίο στάδιο, προσθέτουμε και τη φέτα θρυμματισμένη
  • Γαρνίρουμε με ;έξτρα φέτα, λίγες Ελιές Καλαμών σε Φέτες Εδem  κ σερβίρουμε
Cool Artisan