search

Νιόκι με καλοκαιρινά λαχανικά σε ελαφριά σάλτσα από τυρί κρέμα

Μια καλοκαιρινή συνταγή για μια χορταστική μακαρονάδα με υπέροχα δεμένη ελαφριά σάλτσα από τυρί κρέμα που φτιάχνεται σε ένα μόνο τηγάνι. Το μυστικό που δένει τη σάλτσα είναι βέβαια το ότι βράζουμε τα ζυμαρικά μαζί με τα υπόλοιπα υλικά μέσα σε ζωμό λαχανικών παίρνοντας έτσι όλο το θαυματουργό άμυλο, αυτό που οι Ιταλοί αποκαλούν τα “δάκρυα των θεών”. Με αυτό το κόλπο φτιάχνουμε μια υπέροχα ελαφριά σάλτσα χωρίς να χρησιμοποιήσουμε κρέμα γάλακτος ή βούτυρο.

Tip: Χρησιμοποιώ σπιτικό ζωμό λαχανικών αλλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις και κύβο για μεγαλύτερη ευκολία. Μισός κύβος είναι αρκετός για τις παρακάτω αναλογίες



Υλικά

  • 80 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε κυβάκια
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 200 γρ. νιόκι
  • 500 ml ζωμό λαχανικών
  • 2 baby κολοκυθάκια, κομμένα σε κυβάκια
  • 1 μέτριο καρότο, κομμένο σε κυβάκια
  • 10 ντοματίνια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 250 γρ. τυρί κρέμα
  • 1/2 κτγ πάπρικα καπνιστή
  • αλάτι
  • πιπέρι
Για το γαρνίρισμα
  • 2-3 ντοματίνια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 κτσ σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  • Βάζουμε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά να κάψει.
  • Σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι με τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
  • Μόλις πάρουν χρώμα προσθέτουμε τα νιόκι και τα σοτάρουμε να πάρουν κι αυτά χρώμα.
  • Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, το καρότο, το κολοκύθι, τα ντοματίνια, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να πιει τα 3/4 του ζωμού
  • Έπειτα, σβήνουμε το μάτι, προσθέτουμε το τυρί κρέμα κι ανακατεύουμε με μια σπάτουλα με γοργές κινήσεις.
  • Σερβίρουμε σε μια πιατέλα και γαρνίρουμε με έξτρα ντοματίνια και σχοινόπρασο
Cool Artisan