search

#TAPERAKIPROJECT – ΠΛΗΓΟΥΡΙ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ

 

Ετοιμάζω ταπεράκι για τη δουλειά και φτιάχνω πληγούρι, ένα νόστιμο και υγιεινό δημητριακό, το οποίο συνδυάζω με σπανάκι και λουκάνικο για να ενισχύσω τη γεύση του.



Υλικά

  • 500 γρ. πληγούρι
  • 300 γρ. σπανάκι φρέσκο
  • 1 χωριάτικο λουκάνικο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 500 γρ. μανιτάρια λευκά τύπου σαμπινιόν
  • 2 κ.σ. πέστο λιαστής τομάτας
  • 100 γρ. φέτα
  • 1 κ,γ. κάρι
  • Αλάτι και πιπέρι (κατά βούληση)
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • Λίγο ελαιόλαδο για σωτάρισμα (1 κουταλιά της σούπας περίπου)

Εκτέλεση

  • Βράζουμε το πληγούρι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
  • Κόβουμε το χωριάτικο λουκάνικο σε λεπτές φέτες.
  • Βάζουμε με λίγο ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τις φέτες από το λουκάνικο και τις σοτάρουμε μαζί με τα μανιτάρια.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το πληγούρι και το σπανάκι.
  • Με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε καλά.
  • Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά.
  • Σιγομαγειρευουμε μέχρι το σπανάκι να χάσει όλα τα υγρά του.
  • Στη συνέχεια αφαιρούμε από το μάτι, προσθέτουμε το πέστο λιαστής τομάτας και ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε τη φέτα και σερβίρουμε.
Cool Artisan