search

#TAPERAKIPROJECT | ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΑΠΑΡΔΕΛΕΣ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Το σημερινό πιάτο είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα για το πώς μπορείς να χορτάσεις χωρίς ίχνος υδατάνθρακα! Ένα ισορροπημένο πιάτο που δεν θα σε φουσκώσει και είναι τέλειο για το #ταπεράκι στο γραφείο.

Διαβάστε επίσης:



Υλικά

Για τις παπαρδέλες λαχανικών:
  • 1 κολοκυθάκι
  • 1 καρότο
  • 1/2 γλυκοπατάτα
  • 1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1/2 λεμόνι (χυμό και ξύσμα)
  • 1 κ.σ. φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
Για το κοτόπουλο:
  • 1 φιλέτο μπούτι κοτόπουλο
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κ.σ, ελαιόλαδο
Για το στήσιμο του πιάτου:
  • 100 γρ. φέτα
  • 5 τοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1 κ.σ. ελιές μαύρες

Εκτέλεση

Για τις παπαρδέλες λαχανικών:
  • Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά όλα τα λαχανικά.
  • Τα κόβουμε σε ορθογώνια κομμάτια και με ένα πίλερ τα κόβουμε σε λεπτές λωρίδες, σαν παπαρδέλες.
  • Τα μεταφέρουμε σε ένα πλαστικό σακουλάκι μια χρήσης ή σε ένα τάπερ.
  • Τα περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε το ξύσμα και το βασιλικό.
  • Τα βάζουμε στο σακουλάκι, βγάζουμε το αέρα, το κλείνουμε καλά και το αφήνουμε στο ψυγείο από 30 λεπτά μέχρι και όλη τη νύχτα.
  • Όσο περισσότερο χρόνο το αφήσουμε στο ψυγείο τόσο πιο πολύ θα ψήσουν τα οξέα του λεμονιού τα λαχανικά και θα δώσουν την αίσθηση του μαγειρεμένου.
Για το κοτόπουλο:
  • Κόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες και το ''ντύνουμε'' με τη ρίγανη, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Βάζουμε 1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι να κάψει.
  • Το σοτάρουμε μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
Για το στήσιμο:
  • Σε ένα πιάτο στήνουμε τα λαχανικά, το κοτόπουλο και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
  • Προαιρετικά προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε
Cool Artisan