Πατροπαράδοτα και αγαπημένα! Σήμερα σου δείχνω πως να φτιάξεις τυροπιτάκια με ζύμη κουρού από γιαούρτι και ελαιόλαδο. Είναι μια ζύμη που μπορείς να αξιοποιήσεις σε πολλές παρασκευές όπως τάρτες, πίτες ακόμα και για σπιτική πίτσα.
Για τη γέμιση χρησιμοποιήσα απλά, αγαπημένα τυριά που συμπληρώνουν υπέροχα το άλλο και πιο συγκεκιμένα ανθότυρο και γραβιέρα.
Δες εδώ το βίντεο:
Διάβασε Επίσης:
-
OI ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΚΟΥΖΙΝΟΜΗΧΑΝΕΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ (ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΣΕ ΕΚΠΤΩΣΗ)
-
10 DESIGN ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΟΜΟΡΦΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΟΥ
-
ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ: ΤΑ 10 ΚΑΛΥΤΕΡΑ BLENDER ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ (PLUS TIPS ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙΣ ΣΩΣΤΑ)
-
ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ: ΟΙ 4 ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΑΓΩΤΟΜΗΧΑΝΕΣ ΓΙΑ ΣΠΙΤΙΚΟ ΠΑΓΩΤΟ
-
10 ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΑΠΟ 22 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΝΕΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑΡΙΑ ΣΟΥ
Υλικά
Για τη ζύμη- 250 γρ γιαούρτι
- 70 γρ ελαιόλαδο (1/2 φλιτζάνι)
- 15 γρ ξηρή μαγιά
- 1 κ.τ.γ αλάτι
- 1 κ.τ.σ. ζάχαρη
- 400 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (3 φλιτζάνια περίπου)
- 100 γρ ανθότυρο
- 100 γρ γραβιέρα τριμμένη
- 1/4 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1 αυγό
- 1 αυγό και 2 κ.τ.σ. γάλα για την επάλοιψη
Εκτέλεση
Για τη ζύμη- Βάζουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι με το ελαιόλαδο και χτυπάμε καλά.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή ζύμη
- Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί σε ένα ζεστό μέρος καλυμμένη με βαμβακερή πετσέτα για τουλάχιστον 60 λεπτά
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε
- Ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος 0,5 εκ.
- Χαράζουμε τη ζύμη σε 12 παραλληλόγραμμα χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι
- Βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας από τη γέμιση μέσα σε κάθε τυροπιτάκι
- Κλείνουμε τα τυροπιτάκια και σφραγίζουμε τις άκρες με ένα πιρούνι,
- Χτυπάμε ένα αυγό με 2 κουταλιές της σούπας γάλα και αλοίφουμε με ένα πινέλο
- Τέλος, ψήνουμε για 35 λεπτά σε καλά προθερμασμένο φούρνο.