Τα παπουτσάκια είναι μια συνταγή συνώνυμη του καλοκαιριού! Η γεύση από αυτή την παραδοσιακή συνταγή είναι δεμένη με τις πιο ξέγνοιαστες μνήμες από τα παιδικά μου χρόνια, όταν γυρνούσαμε από τις βουτιές στη θάλασσα και το σπίτι μοσχομύριζε από τα φουρνιστά παπουτσάκια. Και πάντα συνοδευόταν με ντοματοσαλάτα με μπόλικη φέτα.
Σήμερα τα φτιάχνω ακόμα πιο εύκολα και γρήγορα χρησιμοποιώντας το Easy Bake μείγμα για μπεσαμέλ από τους Μύλους Αγίου Γεωργίου με απολαυστική γεύση, ίδια με τη μπεσαμέλ που πάντα έφτιαχνε η μαμά μου. Αφράτη, βελούδινη και με τέλεια κρούστα όταν ψηθεί. Δεν περιέχει φοινικέλαιο ενώ έχει αυγό και μοσχοκάρυδο.
Υλικά
- 4 μελιζάνες
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 1 κρεμμύδι ξερό (κομμένο σε κυβάκια)
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 καρότο (κομμένο σε κυβάκια)
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 2 μεγάλες τομάτες (χτυπημένες στο μπλέντερ ή περασμένες στον τρίφτη)
- αλάτι
- πιπέρι
- Easy Bake μείγμα για μπεσαμέλ από τους Μύλους Αγίου Γεωργίου (1 φακελάκι)
- 2 φλυτζάνια γάλα
- 50 γρ γραβιέρα τριμμένη
Εκτέλεση
- Πλένουμε τι μελιτζάνες καλά και κόβουμε τα κοτσάνια
- Τις κόβουμε στη μέση και τις χαράζουμε σταυρωτά με ένα μαχαίρι
- Τις βάζουμε σε ένα ταψί, τις αλατίζουμε, τις λαδώνουμε ελαφρώς και τις ψήνουμε για 30 λεπτά στους 190°C
- Σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάτουμε το κρεμμύδι, το καρότο και τον κιμά
- Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά
- Προσθέτουμε τον πελτέ, τη τομάτα και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να δέσει
- Τέλος, αφήνουμε να πιει τα υγρά του
- Σε ένα μπολ βάζουμε το Easy Bake μείγμα για μπεσαμέλ από τους Μύλους Αγίου Γεωργίου, το γάλα και τη γραβιέρα
- Χτυπάμε με αυγοδάρτη ή μίξερ χειρός
- Βγάζουμε τι μελιτζάνες από το φούρνο
- Γεμίζουμε με τον κιμά και τέλος γαρνίρουμε με 2 κτσ μπασαμέλ κάθε μελιτζάνα
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά