Η γλυκοπατάτα είναι ένας από τους πιο νόστιμους και ευεργετικούς υδατάνθρακες που μπορείς να έχεις στη διατροφή σου. Δεν είναι μόνο μια οικονομική, και εύκολα διαθέσιμη τροφή, αλλά έχει και ιδιαίτερα σημαντικά οφέλη για την υγεία μας.
Οι γλυκοπατάτες είναι… ευέλικτες στο μαγείρεμα. Δοκίμασε τες ψητές όπως τις κάνω εγώ σήμερα, πουρέ, στον ατμό ή στη σχάρα. Μπορείς επίσης να τις βάλεις σε σούπες βελουτέ ή να τις ψήσεις στην σχάρα και να τις βάλεις σε σαλάτες.
Διάβασε επίσης:
Υλικά
- 1 γλυκοπατάτα
- 50 γρ. μασπαρπόνε
- 50 γρ. γκοργκοντζόλα
- 2 τοματίνια ψημένα
- 1 κ.σ. πέστο λιαστής τομάτας
- 1 μανιτάρι κομμένο, ψημένο
- 1 κ.σ. πέστο βασιλικό
- 1 κ σ. ρεβύθια βρασμένα
- 1 κ.γ. κολοκυθόσπορο
- 2 φυλαράκια δυόσμο
- 30 γρ. γιαούρτι
- 30 γρ. φέτα
- πιπέρι
- 1 φέτα προσούτο
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- Πλένουμε πολύ καλά τη γλυκοπατάτα και την κόβουμε σε φέτες, χωρίς να την ξεφλουδίσουμε.
- Ψήνουμε για 15 λεπτά και στο ίδιο ταψί βάζουμε τα τοματίνια και τα μανιτάρια.
- Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου για 5 λεπτά.
- Χτυπάμε το μασκαρπόνε με την γκοργκοντζόλα και απλώνουμε το μείγμα πάνω στην πρώτη φέτα. Διακοσμούμε με τα τοματίνια που ψήσαμε.
- Απλώνουμε το πέστο λιαστής τομάτας πάνω στη δεύτερη φέτα και διακοσμούμε με τις φέτες μανιταριού.
- Απλώνουμε το πέστο βασιλικού στην τρίτη φέτα και διακοσμούμε με τα υπόλοιπα υλικά (ρεβύθια, κολοκυθόσπορο και δυόσμο).
- Χτυπάμε την φέτα με το γιαούρτι και τα απλώνουμε πάνω στην τέταρτη φέτα, προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το προσούτο.