search

SPREAD ME ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΤΑΧΙΝΙ KAI ΦΡΑΟΥΛΕΣ

Πόσες συνταγές έχω κάνει με ταχίνι στο #CoolArtisan; Αυτή η εποχή του χρόνου είναι συνδεδεμένη στον ουρανίσκο μου με την υπέροχη γεύση του ταχινιού καθώς είναι και ένα προϊόν που λειτουργεί τέλεια σε πάρα πολλές συνταγές, γλυκές και αλμυρές.

Οι επόμενες 10 μέρες είναι αφιερωμένες στο Μακεδονικό Ταχίνι! Κάθε μέρα θα ανεβάζω και από μια συνταγή (γλυκιά ή αλμυρή) πάντα νηστίσιμη (δηλαδή vegetarian) με βάση το ελληνικό superfood που προέρχεται από 100% αλεσμένο σουσάμι, με αποτέλεσμα να διατηρεί όλα τα ευεργετικά συστατικά του πολύτιμου αυτού σπόρου και να παρέχει στον οργανισμό πολύτιμες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.

Η σημερινή συνταγή με Μακεδονικό Ταχίνι, είναι άκρως ανοιξιάτικη και συνδυάζεται με τη φράουλα δημιουργώντας ένα τέλειο spread για το ψωμί, για pancakes, βάφλα ή ό,τι άλλο θες. Το γλυκαίνω με μέλι και βάζω και λίγες σταγόνες λεμόνι για να μην χάνει το χρώμα του.



Υλικά

  • 100 γρ. Μακεδονικό Ταχίνι
  • 6-7 ώριμες φράουλες
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 3-4 σταγόνες λεμόνι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Εκτέλεση

  • Πλένουμε καλά τις φράουλες και αφαιρούμε τα πράσινα φύλλα
  • Σε ένα μπλέντερ βάζουμε όλα τα υλικά και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα λείο ομοιογενές μείγμα
  • Σερβίρουμε σε ζεστό ψωμί ή συνοδεύουμε pancakes, βάφλες κτλ
  • Το spread διατηρείται στο ψυγείο για 2 μέρες το πολύ
Cool Artisan