search

Σπιτικά παγωτίνια βανίλια – φράουλα

Παγωτίνια του ονείρου με μια κρέμα που συνδυάζει την κρέμα βανίλιας με τη σάλτσα φράουλας. Η κρέμα βανίλιας που σου έχω παρακάτω είναι η βασική συνταγή που μπορείς να χρησιμοποιήσεις όπως θες για να φτιάξεις ό,τι γεύση παγωτό σου αρέσει! Για παράδειγμα μπορείς να βάλεις μπισκότα ψιλοκομμένα τύπου oreo και να φτιάξεις παγωτό cookies.

Διάβασε επίσης:

 



Υλικά

Για την κρέμα
  • 250 γρ. φυτική σαντιγί
  • 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 410 γρ. γάλα εβαπορέ
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για τη σάλτσα φράουλας
  • 500 γρ. φράουλες
  • 100 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 1/2 λάιμ (χυμό και φλούδα)
  • 3 κ.σ. νερό
Για το στήσιμο
  • 400 γρ. κουβερτούρα σοκολάτα 64%

Εκτέλεση

Για την κρέμα
  • Χτυπάμε στο μίξερ τη φυτική κρέμα μέχρι να έχουμε μια αφράτη σαντιγί
  • Προσθέτουμε παράλληλα το ζαχαρούχο και το γάλα
  • Τέλος προσθέτουμε και το εκχύλισμα βανίλιας
Για τη σάλτσα φράουλας
  • Καθαρίζουμε τις φράουλες και κόβουμε τα κοτσάνια.
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις φράουλες, το ξύσμα και το χυμό από το λάιμ και τη ζάχαρη.
  • Σιβοβράζουμε για 15 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το νερό και το κορν φλάουρ.
  • Ανακατεύουμε καλά με ένα αυγοδάρτη.
  • Βράζουμε για ακόμα 2 λεπτά, αποσύρουμε και μεταφέρουμε σε ένα άλλο μπολ να κρυώσει
Για το στήσιμο
  • Βάζουμε τη σάλτσα φράουλας μέσα στην κρέμα βανίλιας κι ανακατεύουμε καλά.
  • Μεταφέρουμε σε φόρμες για παγωτίνια.
  • Παγώνουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες
  • Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και τη μεταφέρουμε σε ένα ποτήρι.
  • Ξεφορμάρουμε τα παγωτίνια και τα βουτάμε στη λιωμένη κουβερτούρα
  • Μόλις παγώσει η σοκολάτα τα μεταφέρουμε σε μια πιατέλα στρωμένη με λαδόκολλα
  • Συντηρούμε στην κατάψυξη
Cool Artisan