Παγωτίνια του ονείρου με μια κρέμα που συνδυάζει την κρέμα βανίλιας με τη σάλτσα φράουλας. Η κρέμα βανίλιας που σου έχω παρακάτω είναι η βασική συνταγή που μπορείς να χρησιμοποιήσεις όπως θες για να φτιάξεις ό,τι γεύση παγωτό σου αρέσει! Για παράδειγμα μπορείς να βάλεις μπισκότα ψιλοκομμένα τύπου oreo και να φτιάξεις παγωτό cookies.
Διάβασε επίσης:
- Τα 8 καλύτερα blender της αγοράς κάτω από 30 ευρώ
- Τα 5 καλύτερα μίξερ χειρός της αγοράς από 18 έως 40 ευρώ
- Έρευνα αγοράς: Οι 6 καλύτερες μηχανές espresso για καφέ στο σπίτι
Υλικά
Για την κρέμα- 250 γρ. φυτική σαντιγί
- 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
- 410 γρ. γάλα εβαπορέ
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 500 γρ. φράουλες
- 100 γρ. μαύρη ζάχαρη
- 1 κ.σ. κορν φλάουρ
- 1/2 λάιμ (χυμό και φλούδα)
- 3 κ.σ. νερό
- 400 γρ. κουβερτούρα σοκολάτα 64%
Εκτέλεση
Για την κρέμα- Χτυπάμε στο μίξερ τη φυτική κρέμα μέχρι να έχουμε μια αφράτη σαντιγί
- Προσθέτουμε παράλληλα το ζαχαρούχο και το γάλα
- Τέλος προσθέτουμε και το εκχύλισμα βανίλιας
- Καθαρίζουμε τις φράουλες και κόβουμε τα κοτσάνια.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις φράουλες, το ξύσμα και το χυμό από το λάιμ και τη ζάχαρη.
- Σιβοβράζουμε για 15 λεπτά.
- Προσθέτουμε το νερό και το κορν φλάουρ.
- Ανακατεύουμε καλά με ένα αυγοδάρτη.
- Βράζουμε για ακόμα 2 λεπτά, αποσύρουμε και μεταφέρουμε σε ένα άλλο μπολ να κρυώσει
- Βάζουμε τη σάλτσα φράουλας μέσα στην κρέμα βανίλιας κι ανακατεύουμε καλά.
- Μεταφέρουμε σε φόρμες για παγωτίνια.
- Παγώνουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και τη μεταφέρουμε σε ένα ποτήρι.
- Ξεφορμάρουμε τα παγωτίνια και τα βουτάμε στη λιωμένη κουβερτούρα
- Μόλις παγώσει η σοκολάτα τα μεταφέρουμε σε μια πιατέλα στρωμένη με λαδόκολλα
- Συντηρούμε στην κατάψυξη