search

Κεφτεδάκια κοτόπουλο σε κόκκινη σάλτσα

Ελαφριά και πεντανόστιμα κεφτεδάκια από στήθος κοτόπουλο που φτιάχνω στο air fryer. Φυσικά μπορείς να τα κάνεις στο φούρνο ή και στο τηγάνι. Τα παντρεύω μια μια πολύ απλή σάλτσα από ντομάτα και τα σερβίρω πάνω σε κους κους ή ρύζι! Ταιριάζουν τέλεια και με ταλιατέλες ή πένες.

Διάβασε επίσης:

Δες εδώ το βίντεο:



Υλικά

Για τα κεφτεδάκια
  • 500 γρ. κιμά κοτόπουλο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ξερό (τριμμένο)
  • 1 μικρή ντομάτα τριμμένη
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 αυγό
  • 1 κ.γ. ξύδι
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 4 κ.σ. νιφάδες βρώμης
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τη σάλτσα
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 400 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • αλάτι
  • πιπέρι
Για το στήσιμο
  • 300 γρ. κους κους, πλιγούρι ή ρύζι

Εκτέλεση

Για τα κεφτεδάκια κοτόπουλο
  • Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά κοτόπουλο
  • Περνάμε το κρεμμύδι και την τομάτα από το χοντρό του τρίφτη και τα προσθέτουμε στο μπολ.
  • Προσθέτουμε όλα τα υλικά στο μπολ.
  • Ζυμώνουμε καλά το μίγμα
  • Το αφήνουμε στο ψυγείο για να σφίξει για μισή ώρα.
  • Βγάζουμε το μίγμα από το ψυγείο.
  • Τα ψήνουμε στο air fryer στους 200°C για 10 λεπτά
Για τη σάλτσα
  • Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε να κάψει ελαφρώς  μια κουταλιά ελαιόλαδο
  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο
  • Προσθέτουμε πάπρικα γλυκιά, θυμάτι, αλάτι και πιπέρι
  • Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας
  • Σιγοβράζουμε για 20-30 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα
  • Τα τελευταία 2-3 λεπτά προσθέτουμε και τα κεφτεδάκια
Για το στήσιμο
  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
  • Σερβίρουμε σε μια πιατέλα
  • Γαρνίρουμε με τα κεφτεδάκια και σερβίρουμε
Cool Artisan