Ελαφριά και πεντανόστιμα κεφτεδάκια από στήθος κοτόπουλο που φτιάχνω στο air fryer. Φυσικά μπορείς να τα κάνεις στο φούρνο ή και στο τηγάνι. Τα παντρεύω μια μια πολύ απλή σάλτσα από ντομάτα και τα σερβίρω πάνω σε κους κους ή ρύζι! Ταιριάζουν τέλεια και με ταλιατέλες ή πένες.
Διάβασε επίσης:
- Τα 8 καλύτερα blender της αγοράς κάτω από 30 ευρώ
- Τα 5 καλύτερα μίξερ χειρός της αγοράς από 18 έως 40 ευρώ
- Έρευνα αγοράς: Οι 6 καλύτερες μηχανές espresso για καφέ στο σπίτι
Δες εδώ το βίντεο:
Υλικά
Για τα κεφτεδάκια- 500 γρ. κιμά κοτόπουλο
- 1 μικρό κρεμμύδι ξερό (τριμμένο)
- 1 μικρή ντομάτα τριμμένη
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 αυγό
- 1 κ.γ. ξύδι
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 4 κ.σ. νιφάδες βρώμης
- 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 400 γρ. σάλτσα ντομάτας
- αλάτι
- πιπέρι
- 300 γρ. κους κους, πλιγούρι ή ρύζι
Εκτέλεση
Για τα κεφτεδάκια κοτόπουλο- Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά κοτόπουλο
- Περνάμε το κρεμμύδι και την τομάτα από το χοντρό του τρίφτη και τα προσθέτουμε στο μπολ.
- Προσθέτουμε όλα τα υλικά στο μπολ.
- Ζυμώνουμε καλά το μίγμα
- Το αφήνουμε στο ψυγείο για να σφίξει για μισή ώρα.
- Βγάζουμε το μίγμα από το ψυγείο.
- Τα ψήνουμε στο air fryer στους 200°C για 10 λεπτά
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε να κάψει ελαφρώς μια κουταλιά ελαιόλαδο
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο
- Προσθέτουμε πάπρικα γλυκιά, θυμάτι, αλάτι και πιπέρι
- Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας
- Σιγοβράζουμε για 20-30 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα
- Τα τελευταία 2-3 λεπτά προσθέτουμε και τα κεφτεδάκια
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
- Σερβίρουμε σε μια πιατέλα
- Γαρνίρουμε με τα κεφτεδάκια και σερβίρουμε