Το καλοκαίρι θέλει εύκολες, γρήγορες συνταγές με τα λαχανικά της εποχής! Ή μάλλον τα φρούτα αφού η ντομάτα θεωρείται φρούτο. Σήμερα σου δείχνω μια συνταγή με αυγά μάτια και σάλτσα ντομάτας. Η Μαροκινή εκδοχή, του πολύ αγαπημένου καλοκαιρινού πιάτου, αυγά με ντομάτες και λαχανικά λέγεται Σακσούκα – Shakshuka. Και βέβαια το υλικό που κάνει το πιάτο να ξεχωρίζει σε άρωμα και γεύση είναι το κύμινο. Για μια πιο ελληνική γεύση προσθέτω τριμμένο ανθότυρο ή φέτα και λίγο μαϊντανό στο τελείωμα.
Διάβασε επίσης:
- Τα 8 καλύτερα blender της αγοράς κάτω από 30 ευρώ
- Τα 5 καλύτερα μίξερ χειρός της αγοράς από 18 έως 40 ευρώ
- Έρευνα αγοράς: Οι 6 καλύτερες μηχανές espresso για καφέ στο σπίτι
Δες εδώ το βίντεο:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά
-
50 ml. ελαιόλαδο
-
1 κρεμμύδι, κομμένο σε κυβάκια
-
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1 σκελίδα σκόρδο
-
1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κυβάκια
-
5 ντομάτες, περασμένες στο μπλέντερ
-
1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
-
1 πρέζα ζάχαρη
-
αλάτι
-
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
1 πρέζα κύμινο
- 6 αυγά
-
100 γρ. φέτα ή ανθότυρο Κρήτης
Εκτέλεση
- Σε ένα φαρδύ τηγάνι σε ελαιόλαδο σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι με τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο.
- Μόλις πάρουν χρώμα προσθέτουμε την πιπεριά, ψιλοκομμένη
- Προσθέτουμε τις ντομάτες, περασμένες στο μπλέντερ και τα μπαχαρικά
- Σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά να δέσει η σάλτσα.
- Μόλις δέσει η σάλτσα σχηματίζουμε με μια κουτάλα πηγαδάκια και τοποθετούμε τα αυγά.
- Μόλις ψηθεί το ασπράδι των αυγών αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Γαρνίρουμε με φέτα, ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.