search

Αυγά σε σάλτσα ντομάτας (shakshuka)

Το καλοκαίρι θέλει εύκολες, γρήγορες συνταγές με τα λαχανικά της εποχής! Ή μάλλον τα φρούτα αφού η ντομάτα θεωρείται φρούτο. Σήμερα σου δείχνω μια συνταγή με αυγά μάτια και σάλτσα ντομάτας. Η Μαροκινή εκδοχή, του πολύ αγαπημένου καλοκαιρινού πιάτου, αυγά με ντομάτες και λαχανικά λέγεται Σακσούκα – Shakshuka. Και βέβαια το υλικό που κάνει το πιάτο να ξεχωρίζει σε άρωμα και γεύση είναι το κύμινο. Για μια πιο ελληνική γεύση προσθέτω τριμμένο ανθότυρο ή φέτα και λίγο μαϊντανό στο τελείωμα.

 

Διάβασε επίσης:

Δες εδώ το βίντεο:

 



Υλικά

  • 50 ml. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε κυβάκια
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κόκκινη  πιπεριά, κομμένη σε κυβάκια
  • 5  ντομάτες, περασμένες στο μπλέντερ
  • 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  •  1 πρέζα κύμινο
  • αυγά
  • 100 γρ. φέτα ή ανθότυρο Κρήτης

Εκτέλεση

  • Σε ένα φαρδύ τηγάνι σε ελαιόλαδο σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι με τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο.
  • Μόλις πάρουν χρώμα προσθέτουμε την πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • Προσθέτουμε τις ντομάτες, περασμένες στο μπλέντερ και τα μπαχαρικά
  • Σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά να δέσει η σάλτσα.
  • Μόλις δέσει η σάλτσα σχηματίζουμε με μια κουτάλα πηγαδάκια και τοποθετούμε τα αυγά.
  • Μόλις ψηθεί το ασπράδι των αυγών αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Γαρνίρουμε με φέτα, ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.
Cool Artisan