Τα πιο θρεπτικά και νόστιμα σπιτικά κρακεράκια! Πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και χωρίς γλουτένη είναι τέλεια για ένα υγιεινό σνακ ή ακόμα και για γιορτινά τραπέζια μαζί με τυρί κρέμα. Η γεύση τους θυμίζει αλμυρό παστέλι και ταιριάζουν με ένα ωραίο κρασί κι ένα πλατό
Tip: Η κινόα μπαίνει ωμή στο μίγμα
Δες εδώ το βίντεο:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά
- 100 γρ. λιναρόσπορο (αλεσμένος / κοπανισμένος)
- 50 γρ. σπόρους τσία
- 50 γρ. κινόα
- 50 γρ. σουσάμι
- 100 γρ. ηλιόσπορο
- 100 γρ. κολοκυθόσπορο
- 250 ml νερό
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C στον αέρα
- Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά κι ανακατεύουμε καλά. Τα αφήνουμε να σταθούν για 15-20 λεπτά.
- Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί το μεγάλο ταψί του φούρνου
- Απλώνουμε το μίγμα μέσα στο ταψί
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 20 λεπτά.
- Αναποδογυρίζουμε το μίγμα μέσα στο ταψί και το πατάμε ελαφρώς με ένα κουτάλι
- Ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά.
- Το βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και το σπάμε σε ακανόνιστα σχήματα.