search

Σπιτικά κρακεράκια από σπόρους – super foods

Τα πιο θρεπτικά και νόστιμα σπιτικά κρακεράκια! Πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και χωρίς γλουτένη είναι τέλεια για ένα υγιεινό σνακ ή ακόμα και για γιορτινά τραπέζια μαζί με τυρί κρέμα. Η γεύση τους θυμίζει αλμυρό παστέλι και ταιριάζουν με ένα ωραίο κρασί κι ένα πλατό

Tip: Η κινόα μπαίνει ωμή στο μίγμα

Δες εδώ το βίντεο:



Υλικά

  • 100 γρ. λιναρόσπορο (αλεσμένος / κοπανισμένος)
  • 50 γρ. σπόρους τσία
  • 50 γρ. κινόα
  • 50 γρ. σουσάμι
  • 100 γρ. ηλιόσπορο
  • 100 γρ. κολοκυθόσπορο
  • 250 ml νερό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C στον αέρα
  • Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά κι ανακατεύουμε καλά. Τα αφήνουμε να σταθούν για 15-20 λεπτά.
  • Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί το μεγάλο ταψί του φούρνου
  • Απλώνουμε το μίγμα μέσα στο ταψί
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 20 λεπτά.
  • Αναποδογυρίζουμε το μίγμα μέσα στο ταψί και το πατάμε ελαφρώς με ένα κουτάλι
  • Ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά.
  • Το βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και το σπάμε σε ακανόνιστα σχήματα.
Cool Artisan