Θα είναι σαν να τρως ένα σοκολατένιο μελομακάρονο αλλά με υφή σαν καριόκες και μάλιστα χωρίς ζάχαρη ΚΑΙ Vegan! Φτιάχνονται σε 10 λεπτά και ικανοποιούν τη λιγούρα για γιορτινό γλυκό χωρίς να σε επιβαρύνουν με θερμίδες και λιπαρά!
Δες εδώ το βίντεο:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά
- 400 γρ. βασιλικούς χουρμάδες
- 150 γρ. καρύδι
- 40 γρ. κακάο
- 1 κτγ κανέλα
- 1/2 κτγ γαρύφαλλο
- 1/4 κτγ μοσχοκάρυδο
- 1 κτγ εκχύλισμα βανίλιας
- 100 γρ. κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί
Εκτέλεση
- Σε ένα μπλέντερ βάζουμε όλα τα υλικά (εκτός από την κουβερτούρα)
- Χτυπάμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
- Βγάζουμε το μίγμα από το μπλέντερ και του δίνουμε το σχήμα που θέλουμε. Συνήθως τα πλάθω σε μισοφέγγαρα.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
- Περνάμε κάθε κομμάτι από τη σοκολάτα και με δυο πιρούνια το σηκώνουμε για να στραγγίξει η περίσσια της σοκολάτας.
- Μεταφέρουμε σε αντικολλητικό χαρτί και τα αφήνουμε να σταθούν για λίγα λεπτά να σφίξει η σοκολάτα,
- Διατηρούμε εκτός ψυγείου έως και 4 μέρες.