search

Σπιτική γκρανόλα με γεύση μελομακάρονο

Λατρεύεις τα μελομακάρονα; Τα γιορτινά τους αρώματα και την υπέροχη γεύση τους; Σήμερα σου φτιάχνω το τέλειο, χριστουγεννιάτικο πρωινό, μια granola που συνδυάζει τα μπαχαρικά, τους ξηρούς καρπούς και το μέλι από τα μελομακάρονα με μια βάση βρώμης. Ακριβώς αυτό που θες για να ξεκινήσεις τη μέρα σου με τις πιο γιορτινές γεύσεις! Όλα τα αρώματα του μελομακάρονου μπαίνουν σε μια υπέροχη συνταγή. Την απολαμβάνεις με γιαούρτι, φυτικό ρόφημα, γάλα ή ό,τι άλλο θες.

❤️🎁Εγώ τη βάζω σε βαζάκια και την πηγαίνω δώρο στους φίλους μου όλη την περίοδο των γιορτών! Κάποιοι με κοροϊδεύουν ότι έχει γεύση μπακλαβά αντί για μελομακάρονο αλλά πάντα τελειώνουν τα βαζάκια στο πι και φι ❤️🎁

Δες εδώ το βίντεο:

 



Υλικά

  • 200 γρ. καρύδι, χοντροκομμένο
  • 100 γρ. φιστίκι Αιγίνης, χοντροκομμένο
  • 100 γρ. μέλι
  • 80 γρ. ζάχαρη μαύρη
  • 100 γρ. ηλιέλαιο
  • 400 γρ. βρόμη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.γ. κοφτό γαρύφαλλο
  • 2 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1/2 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160° στον αέρα.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • Προσθέτουμε στο τηγάνι όλους τους ξηρούς καρπούς ψιλοκομμένους και τους σοτάρουμε ελαφρώς να βγάλουν τα έλαια τους.
  • Τους αποσύρουμε και τους αφήνουμε στην άκρη.
  • Βάζουμε στο ίδιο τηγάνι το μέλι, τη ζάχαρη, την κανέλα, τη βανίλια, το ηλιέλαιο, αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Προσθέτουμε τη βρόμη, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφήσει όλη την υγρασία.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε στο μεγάλο ταψί του φούρνου καλυμμένο με αντικολλητικό χαρτί.
  • Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια ομοιόμορφα.
  • Ψήνουμε για 20 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
  • Σπάμε τη γκρανόλα σε μικρά κομμάτια .
  • Μεταφέρουμε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς και αποθηκεύουμε.
Cool Artisan