Λατρεύεις τα μελομακάρονα; Τα γιορτινά τους αρώματα και την υπέροχη γεύση τους; Σήμερα σου φτιάχνω το τέλειο, χριστουγεννιάτικο πρωινό, μια granola που συνδυάζει τα μπαχαρικά, τους ξηρούς καρπούς και το μέλι από τα μελομακάρονα με μια βάση βρώμης.
Προσθέτω Vegan Πρωτεϊνούχο Ρόφημα της Herbalife Nutrition (PDM Vegan) της Herbalife Nutrition το οποίο μετατρέπει την γκρανόλα σε ιδανικό σνακ για πριν ή μετά από την προπόνηση. Είναι 100% Vegan, με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, διαθέτει μια τέλεια ισορροπία βιταμινών και μετάλλων, δεν περιέχει γλουτένη, ζάχαρη και τεχνητές χρωστικές ύλες, ενώ περιέχει γλυκαντικά από φύλλα του φυτού στέβια.
Tip: Προσθέτοντας το Vegan Πρωτεϊνούχο Ρόφημα της Herbalife Nutrition (PDM Vegan) της Herbalife Nutrition στη γκρανόλα δεν χρειάζεται να προσθέσεις γάλα ή φυστικό ρόφημα για να την απολαύσεις. Βάζοντας τη γκρανόλα και λίγο νερό σε ένα μπολ είναι έτοιμη για να την απολαύσεις, κάτι που την καθιστά ιδανική και για πρωινό ή σνακ σε ταξίδια κι εκδρομές.
Υλικά
- 100 γρ. μέλι
- 80 γρ. ζάχαρη μαύρη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 100 γρ. σπορέλαιο
- 1 πρέζα αλάτι
- 400 γρ. βρόμη
- 100 γρ. φιστίκι Αιγίνης, χοντροκομμένο
- 200 γρ. καρύδι, χοντροκομμένο
- 1 κ.γ. κοφτό γαρύφαλλο
- 2 κ.γ. κανέλα
- 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 50 γρ. (~4 scoops) Vegan Πρωτεϊνούχο Ρόφημα της Herbalife Nutrition (PDM Vegan) της Herbalife Nutrition
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160° στον αέρα.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε στο τηγάνι όλους τους ξηρούς καρπούς ψιλοκομμένους και τους σοτάρουμε ελαφρώς να βγάλουν τα έλαια τους.
- Τους αποσύρουμε και τους αφήνουμε στην άκρη.
- Βάζουμε στο ίδιο τηγάνι το μέλι, τη ζάχαρη, την κανέλα, τη βανίλια, το ηλιέλαιο, αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Προσθέτουμε τη βρόμη, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφήσει όλη την υγρασία.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε σε ένα ταψάκι.
- Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια ομοιόμορφα.
-
Ψήνουμε για 20 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
-
Σπάμε τη γκρανόλα σε μικρά κομμάτια και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
- Ανακατεύουμε καλά.
-
Μεταφέρουμε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς και αποθηκεύουμε.