search

Σπαγγέτι με σάλτσα κολοκύθας

Το Halloween μπορεί να πέρασε, αλλά οι κολοκύθες είναι ακόμη εδώ. Γλυκές, λαχταριστές και απόλυτα φθινοπωρινές, αποτελούν τη βάση της σάλτσας σε αυτή την πρωτότυπη συνταγή για σπαγγέτι. Αυτή την κολοκυθένια γευστική εμπειρία έρχονται να συμπληρώσουν οι λιαστές ντομάτες, οι πιπεριές τσίλι και η ναξιώτικη γραβιέρα με το γλυκό της τελείωμα. Η συνταγή που ακολουθεί αποτελεί ό,τι καλύτερο σε comfort food για την εποχή κατά την οποία τα φύλλα των δέντρων αρχίζουν να αλλάζουν χρώμα.

Διάβασε επίσης:



Υλικά

  • 250 γρ κολοκύθα
  • 2 κρεμμύδια (κομμένα σε κυβάκια)
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 50 γρ λιαστές ντομάτες
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 250 γρ γραβιέρα Νάξου
  • Λίγο ελαιόλαδο για το ταψί και το τηγάνι
Για το σερβίρισμα
  • 2 μερίδες σπαγγέτι
  • 1 πιπεριά τσίλι κομμένη σε πολύ λεπτές φέτες
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο κομμένο σε λεπτές φέτες

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε την κολοκύθα από τη φλούδα και την κόβουμε σε κυβάκια.
  • Μεταφέρουμε τους κύβους κολοκύθας σε ένα ταψί που έχουμε αλείψει με λίγο ελαιόλαδο.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά στους 180°C.
  • Σοτάρουμε σε ένα τηγάνι το σκόρδο με το κρεμμύδι σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
  • Μεταφέρουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Για το σερβίρισμα
  • Ανακατεύουμε τη σάλτσα με τα σπαγγέτι.
  • Σερβίρουμε σε δύο πιάτα και γαρνίρουμε με λεπτές φέτες πιπεριάς και φρέσκου κρεμμυδιού.
Cool Artisan