search

Σοκολατογλυκό ψυγείου με μπισκότα

Ένα σοκολατογλυκό που στη γεύση θυμίζει την διαχρονική πάστα σοκολατίνα που βρίσκεις σε όλα τα ζαχαροπλαστεία. Αντί για παντεσπάνι χρησιμοποιώ μπισκότα και καλύπτω την επιφάνεια με μια απλή γκανάς κουβερτούρας! Φτιάχνεται σε 15 λεπτά και θέλει άλλες 2 ώρες στο ψυγείο για να δέσει!

Tip 1: Μπορείς να το κάνεις και σε τσέρκι με αποσπώμενα τοιχώματα και να το κόψεις σαν τούρτα γενεθλίων!

Ακολούθησε με στο instagram.com/gabnikolaidis και δες την εκτέλεση αυτής της συνταγής σε βίντεο βήμα βήμα στα highlights μου. Κάθε μέρα ανεβαίνει σε βίντεο και μια καινούρια συνταγή.

Διάβασε Επίσης:



Υλικά

Για την κρέμα σοκολάτας
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 λίτρο γάλα
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 60 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου, κομμένο σε κύβους)
  • 160 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (ψιλοκομμένη)
Για την γκανάς
  • 150 γρ κρέμα γάλακτος
  • 150 γρ σοκολάτα κουβερτούρα (ψιλοκομμένη)
Για το στήσιμο
  • 20 μπισκότα (της επιλογής σου)

Εκτέλεση

  • Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια ένταση.
  • Μέσα στην κατσαρόλα βάζουμε το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη, τους κρόκους και το γάλα.
  • Χτυπάμε καλά μέχρι να αρχίσει να δένει το μείγμα
  • Μόλις δούμε ότι έσφιξε βγάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι, ρίχνουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο και ανακατεύουμε με αυγοδάρτη μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως και να έχουμε μια ομοιογενή κρέμα.
  • Βάζουμε τα μισά μπισκότα στη βάση του ταψιού και απλώνουμε τη μισή ποσότητα από την κρέμα
  • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και ισιώνουμε την επιφάνεια του γλυκού
  • Βάζουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα σε ένα μπολ
  • Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και λίγο πριν βράσει την αδειάζουμε στο μπολ με την κουβερτούρα.
  • Ανακατεύουμε καλά να λιώσει η κουβερτούρα και στη συνέχεια περιχύνουμε το γλυκό
  • Μεταφέρουμε στο ψυγείο και αφήνουμε να δέσει για τουλάχιστον 2 ώρες.
Cool Artisan