Ένα σοκολατογλυκό που στη γεύση θυμίζει την διαχρονική πάστα σοκολατίνα που βρίσκεις σε όλα τα ζαχαροπλαστεία. Αντί για παντεσπάνι χρησιμοποιώ μπισκότα και καλύπτω την επιφάνεια με μια απλή γκανάς κουβερτούρας! Φτιάχνεται σε 15 λεπτά και θέλει άλλες 2 ώρες στο ψυγείο για να δέσει!
Tip 1: Μπορείς να το κάνεις και σε τσέρκι με αποσπώμενα τοιχώματα και να το κόψεις σαν τούρτα γενεθλίων!
Διάβασε Επίσης:
-
OI ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΚΟΥΖΙΝΟΜΗΧΑΝΕΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ (ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΣΕ ΕΚΠΤΩΣΗ)
-
10 DESIGN ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΟΜΟΡΦΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΟΥ
-
ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ: ΤΑ 10 ΚΑΛΥΤΕΡΑ BLENDER ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ (PLUS TIPS ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙΣ ΣΩΣΤΑ)
-
ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ: ΟΙ 4 ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΑΓΩΤΟΜΗΧΑΝΕΣ ΓΙΑ ΣΠΙΤΙΚΟ ΠΑΓΩΤΟ
-
10 ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΑΠΟ 22 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΝΕΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑΡΙΑ ΣΟΥ
Υλικά
Για την κρέμα σοκολάτας- 150 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. κορν φλάουρ
- 1 λίτρο γάλα
- 2 κρόκοι αυγών
- 60 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου, κομμένο σε κύβους)
- 160 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (ψιλοκομμένη)
- 150 γρ κρέμα γάλακτος
- 150 γρ σοκολάτα κουβερτούρα (ψιλοκομμένη)
- 20 μπισκότα (της επιλογής σου)
Εκτέλεση
- Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια ένταση.
- Μέσα στην κατσαρόλα βάζουμε το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη, τους κρόκους και το γάλα.
- Χτυπάμε καλά μέχρι να αρχίσει να δένει το μείγμα
- Μόλις δούμε ότι έσφιξε βγάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι, ρίχνουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο και ανακατεύουμε με αυγοδάρτη μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως και να έχουμε μια ομοιογενή κρέμα.
- Βάζουμε τα μισά μπισκότα στη βάση του ταψιού και απλώνουμε τη μισή ποσότητα από την κρέμα
- Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και ισιώνουμε την επιφάνεια του γλυκού
- Βάζουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα σε ένα μπολ
- Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και λίγο πριν βράσει την αδειάζουμε στο μπολ με την κουβερτούρα.
- Ανακατεύουμε καλά να λιώσει η κουβερτούρα και στη συνέχεια περιχύνουμε το γλυκό
- Μεταφέρουμε στο ψυγείο και αφήνουμε να δέσει για τουλάχιστον 2 ώρες.