Μια μακαρονάδα που μοσχοβολάει Ελλάδα! Μια συνταγή για ζυμαρικά με τοπικά προϊόντα από το νησί της Κρήτης, όπως είναι τα αγαπημένα μου σκιουφιχτά, το απάκι κι η φρέσκια μυζήθρα. Τα σκιουφιχτά μαγνητίζουν γύρω τους τη σάλτσα ενώ το ψιλοκομμένο απάκι χαρίζει την καπνιστή γεύση του κι η μυζήθρα δίνει υπέροχη υφή στη σάλτσα.
Όλα αυτά τα προϊόντα τα βρίσκω στη σειρά Νώμα των Lidl, που έχουν κλείσει στο εσωτερικό τους το dna της ελληνικής γεύσης καθώς προμηθεύονται τοπικά προϊόντα από όλες τις γωνιές της χώρας μας.
Δες εδώ το βίντεο:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά
- 250 γρ. Σκιουφιχτά Κρήτης, Νώμα
- 80 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο, Χανίων Κρήτης Π.Γ.Ε., Νώμα
- 1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε κυβάκια
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 100 γρ. μανιτάρια σαμπινιόν, λευκά, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 100 γρ. απάκι καπνιστό σε φέτες, Νώμα (κομμένο σε κυβάκια)
- 200 γρ. φρέσκια μυζήθρα Κρήτης, Νώμα
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος
- 1/2 κτγ μπούκοβο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1/2 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας σε άφθονο αλατισμένο νερό, μέχρι να είναι al dente.
- Σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε σε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, ξερό και φρέσκο και το σκόρδο.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σιγομαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά.
- Προσθέτουμε, το απάκι, αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο και σιγομαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά.
- Χοντροσπάμε τη μυζήθρα με το χέρι στο μίγμα κι έπειτα προσθέτουμε μισό φλυτζάνι από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά.
- Προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος και σιγοβράζουμε για άλλα 3-4 λεπτά.
- Έπειτα προσθέτουμε τα βρασμένα σκιουφιχτά.
- Τέλος, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε απευθείας.
- Προαιρετικά γαρνίρουμε με λίγο απάκι και φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό.