search

ΣΑΛΑΤΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ SAUCE ΑΠΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΤΑΧΙΝΙ

Οι σαλάτες φούρνου είναι το πλέον αγαπημένο μου food trend για το ’17. Τις δοκίμασα στο Λονδίνο όταν πήγα πριν από λίγους μήνες και εκεί κατάλαβα πως πρόκειται για την πιο λιγουρευτική εκδοχή κάθε σαλάτας. Οι Άγγλοι, τα τελευταία χρόνια, έχουν αγαπήσει πολύ και το ταχίνι και δεν χάνουν ευκαιρία να το βάλουν στις συνταγές τους. Στο Λονδίνο είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα super foods, ειδικά σε εστιατόρια με healthy προσανατολισμό.

Η σαλάτα φούρνου έρχεται να αντικαταστήσει τον όρο “βραστά λαχανικά” που είναι ο χειρότερος εφιάλτης κάθε ανθρώπου που προσέχει τη διατροφή του εν όψει καλοκαιριού. Στην ουσία επιλέγεις τα αγαπημένα σου λαχανικά, τα βάζεις με λίγο ελαιόλαδο σε ένα ταψάκι και τα ψήνεις. Στη συνέχεια γαρνίρεις με φρέσκα λαχανικά και την αγαπημένη σου sauce.

Για τη sauce εγώ έπαιξα με Μακεδονικό Ταχίνι, έξτρα Παρθένο Σησαμέλαιο και λίγο λεμόνι!



Υλικά

Για τη σαλάτα
  • 2 παντζάρια κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
  • 1/4 κουνουπίδι (μέτριου μεγέθους) κομμένο σε φουντάκια
  • 5-6 ντοματίνια
  • 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε μικρά καρέ
  • 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε μικρά καρέ
  • 2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
  • 2 κουταλιές της σούπας κολοκυθόσπορο
Για τη sauce
  • 1 κουταλάκι του γλυκού Μακεδονικό Ταχίνι
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 4 κουταλιές της σούπας Παρθένο Σησαμέλαιο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μέλι
  • λίγο μπούκοβο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα μικρό ταψάκι και βάζουμε μέσα το παντζάρι και το κουνουπίδι μαζί με το κουκουνάρι και το κολοκυθόσπορο.
  • Ψήνουμε για 20 λεπτά μέχρι να πάρουν ελαφρώς χρώμα αλλά να μην ξεροψηθούν
  • Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο τα ανακατεύουμε με τις πιπεριές και τα ντοματίνια.
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της sauce σε ένα ποτήρι και περιχύνουμε τη σαλάτα.
Cool Artisan