search

BINTEO: ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ BROWNIES ΜΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΤΑΧΙΝΙ ΚΑΙ ΦΥΣΤΙΚΙ ΑΙΓΙΝΗΣ

To δεκαήμερο αφιέρωμα στις νηστίσιμες συνταγές (γλυκές και αλμυρές) που μπορείς να φτιάξεις με Μακεδονικό Ταχίνι και Μακεδονικό Χαλβά κλείνει σήμερα με την πλέον αγαπημένη μου συνταγή για νηστίσιμα (aka vegan) brownies! Πρόκειται για το πιο βελούδινο γλυκό με uber σοκολατένια υφή, τραγανά φυστίκια και καταπληκτική επίγευση πορτοκαλιού

Κλείνουμε τις 10 συνταγές με ένα video και παράλληλα δίνω τη σκυτάλη στη Mamatsita για να ξεκινήσει με τη σειρά της το δικό της δεκαήμερο συνταγών!

P.S.1 Mη νομίζεις ότι επειδή τελειώνει η νηστεία, σταματάνε και οι συνταγές με ταχίνι! Το superfood αυτό είναι αναπόσπαστο κομμάτι της διατροφής μου όλο το χρόνο κάτι που σημαίνει ότι το χρησιμοποιώ στις συνταγές μου και τους 12 μήνες της χρονιάς! #staytuned

P.S.2 Έμαθα πρόσφατα ότι υπάρχει και Φυστικοβούτυρο Αφοί Χαΐτογλου. Θα το δοκιμάσω και θα σας ανεβάσω συνταγή λίαν συντόμως!

Δες εδώ το video:

 

Credits

Location: Madame Ginger Food Studio
Photos & Video Direction: Αλέξανδρος Ιωαννίδης
Video Editing: Αναστάσης Παπαγγέλης
Βοηθός Παραγωγής: Αντρέας Χατζηπαρίσης

 

 



Υλικά

  • 100 γρ φιστικι Αιγίνης
  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 150 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένο
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 150 γρ. χυμό πορτοκάλι σε θερμοκρασία δωματίου
  • ξύσμα από 3 πορτοκάλια
  • 150 γρ. Μακεδονικό Ταχίνι
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 100 γρ. πέρλες σοκολάτας
  • λίγο κακάο και λίγο ηλιέλαιο για το ταψί

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  • Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό και αφήνουμε να πάρει βράση σε μέτρια φωτιά.
  • Στη συνέχεια ακουμπάμε πάνω ένα γυάλινο μπολ προσέχοντας να μην ακουμπάει στο νερό.
  •  Βάζουμε την κουβερτούρα στο μπολ, και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί. Ανακατεύουμε καλά με μία σπάτουλα, μέχρι η κουβερτούρα να λιώσει.
  • Ανακατεύουμε τα κομμάτια σοκολάτας με μία σπάτουλα μέχρι να λιώσει.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το Μακεδονικό Ταχίνι, ανακατεύουμε καλά, και μετά προσθέτουμε το κονιάκ και το χυμό πορτοκάλι.
  • Παράλληλα σε ένα μπολ κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν, την κανέλα και την άχνη ζάχαρη και προσθέτουμε το ξύσμα.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα φυστίκια για να βγάλουν τα αρώματα τους.
  • Ενσωματώνουμε τα δυο μείγματα ανακατεύοντας με μια σπάτουλα, προσθέτουμε τα φιστίκια και αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα ελαφρά για 5 λεπτά.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε.
  • Αλείφουμε με λίγο ηλιέλαιο ένα ταψί και μετά πασπαλίζουμε με κακάο για να μη μας κολλήσει το γλυκό. Επιλέγουμε κακάο και όχι αλεύρι για να μην φαίνονται τα άσπρα στίγματα όταν το ξεφορμάρουμε.
  • Ρίχνουμε το μείγμα μας στο ταψί και ψήνουμε για 18 λεπτά.
ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΟΥ
Top 5: Τα καλύτερα μπλέντερ της αγοράς
102094471 (1)
pixelboxx-mss-81513462-786x587
90450_2-800x800
nutribulletgc1-800x800 (1) (1)