search

ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΜΕ ΚΙΝΟΑ ΚΑΙ ΤΑΧΙΝΙ

 

Super food στο τετράγωνο! Με αυτές τις λέξεις μόνο μπορώ να περιγράψω τη σημερινή συνταγή! Πρόκειται για μια τέλεια σοκολατένια μπουκιά που κρύβει όλα τα ωφέλη από το Σουσάμι, δηλαδή το Μακεδονικό Ταχίνι και το κινόα!

Θα χρειαστείς μόνο 4 υλικά αλλά εσύ μπορείς να παίξεις περισσότερο ανάλογα με το τι έχεις στο ντουλάπι σου και να προσθέσεις τριμμένο φυστίκι, καρύδι ή αμύγδαλο και να δώσεις έξτρα γεύση με ξύσμα από πορτοκάλι ή λεμόνι!

Ανήκει στις συνταγές που αξίζει να τις φτιάξεις μέσα στο Σαββατοκύριακο και να τρως ένα τρουφάκι κάθε πρωί πηγαίνοντας στη δουλειά για να ξεκινάς τη μέρα σου με ενέργεια!



Υλικά

  • 250 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο
  • 250 γρ. ταχίνι
  • 40 γρ. χυμό πορτοκάλι
  • 1/2 φλυτζάνι κινόα
  • Κακάο για πασπάλισμα

Εκτέλεση

  • Κόβουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί.
  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά και την ανακατεύουμε καλά με το Μακεδονικό Ταχίνι.
  • Προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι.
  • Αφήνουμε το σοκολατένιο μείγμα να κρυώσει ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να γίνει ένα πηχτό μείγμα που πλάθεται εύκολα.
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 1 φλυτζάνι νερό και την κινόα και την βράζουμε μέχρι να εξατμιστεί όλο το νερό ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
  • Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά και το αφήνουμε να κάψει. Ρίχνουμε την βρασμένη κινόα και την "τοστάρουμε" από όλες τις πλευρές δηλαδή την καβουρδίζουμε.
  • Ρίχνουμε την κινόα στο μείγμα σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά. Προσθέουμε την κινόα πριν κρυώσει εντελώς το σοκολατένιο μείγμα και σφίξει.
  • Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα ρολάρουμε μέσα σε κακάο για να τους δώσουμε χρώμα.
Cool Artisan