Το μεταεορταστικό detox συνεχίζεται με σαλάτα κινόα, κοτόπουλο, μυρωδικά και λαχανικά! Πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή, ιδανική και για το ταπεράκι του γραφείου.
Υλικά
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 5 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- 10 ντοματίνια, κομμένα στα τέσσερα
- 10 μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι και κομμένες στη μέση
- 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
- Λίγα φύλλα μαϊντανού (ανάλογα με τη γεύση)
- 1 1/2 φλιτζάνια νερό
- 1 φλιτζάνι κινόα
- 1 φιλέτο κοτόπουλο
- 3 κουταλιές της σούπας ξίδι κόκκινου κρασιού
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- Πολτοποιούμε το σκόρδο μαζί με 3/4 από κουταλάκι του γλυκού αλάτι με ένα πιρούνι.
- Μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ και χτυπάμε ελαφρά μαζί με το λάδι και 1/4 κουταλάκι πιπέρι.
- Ανακατεύουμε τις ντομάτες, τις ελιές και το κρεμμύδι σε ένα μπολ.
- Περιχύνουμε με 2 κουταλιές από το μίγμα του ελαιόλαδου και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού
- Εν τω μεταξύ, βάζουμε το νερό σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε να φτάσει σε σημείο βρασμού
- Προσθέτουμε και την κινόα και αφήνουμε να πάρει βράση.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά για να σιγοβράσει και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το να σταθεί για 5 λεπτά.
- Περιχύνουμε το κοτόπουλο με 2 κουταλάκια του γλυκού από το μίγμα του ελαιόλαδου και το υπόλοιπο αλάτι και πιπέρο.
- Ψήνουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα.
- Χτυπάμε το ξύδι με το υπόλοιπο μείγμα λαδιού.
- Προσθέτουμε την κινόα και ανακατεύουμε με την σάλτσα.
- Σερβίρουμε μαζί με τα λαχανικά και το ψητό κοτόπουλο.