Το μυστικό συστατικό που ανακάλυψα ότι κάνει τη διαφορά είναι το ανθρακούχο νερό! Είναι το υλικό που κάνει το ψωμί αφράτο, μαλακό και πεντανόστιμο!
Tip: Μπορείς να αλέσεις και τη βρώμη στο μπλέντερ για να φτιάξεις σπιτικό αλεύρι βρώμης! Οπωσδήποτε πάντα κοσκινίζουμε το αλεύρι
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά
- 380 γρ. αλεύρι βρώμης
- 10 γρ. baking powder
- 120 ml φυτικό ρόφημα σόγιας
- 250 ml ανθρακούχο νερό
- 1 κτγ αλάτι
- 1 κτσ βρώμη (για το πσπάλισμα)
Εκτέλεση
- Κοσκινίζουμε καλά το αλεύρι βρώμης
- Προσθέτουμε το baking powder κι ανακατεύουμε καλά με ένα αυγοδάρτη
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά κι ανακατεύουμε καλά.
- Μοιράζουμε τη ζύμη σε δύο φόρμες για κέικ (27,5 x 14 x 6 εκ.)
- Ισιώνουμε την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με βρώμη.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 35 λεπτά.