search

Veganuary ‘24 ep.20: Ψωμί Βρώμης – Χωρίς Ζύμωμα / Χωρίς Μίξερ

Το μυστικό συστατικό που ανακάλυψα ότι κάνει τη διαφορά είναι το ανθρακούχο νερό! Είναι το υλικό που κάνει το ψωμί αφράτο, μαλακό και πεντανόστιμο!

Tip: Μπορείς να αλέσεις και τη βρώμη στο μπλέντερ για να φτιάξεις σπιτικό αλεύρι βρώμης! Οπωσδήποτε πάντα κοσκινίζουμε το αλεύρι



Υλικά

  • 380 γρ. αλεύρι βρώμης
  • 10 γρ. baking powder
  • 120 ml φυτικό ρόφημα σόγιας
  • 250 ml ανθρακούχο νερό
  • 1 κτγ αλάτι
  • 1 κτσ βρώμη (για το πσπάλισμα)

Εκτέλεση

  • Κοσκινίζουμε καλά το αλεύρι βρώμης
  • Προσθέτουμε το baking powder κι ανακατεύουμε καλά με ένα αυγοδάρτη
  • Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά κι ανακατεύουμε καλά.
  • Μοιράζουμε τη ζύμη σε δύο φόρμες για κέικ (27,5 x 14 x 6 εκ.)
  • Ισιώνουμε την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με βρώμη.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 35 λεπτά.
Cool Artisan