Πανεύκολα μπριός χωρίς ζάχαρη και χωρίς μίξερ. Θα λερώσεις μόνο ένα μπολ, θα σου πάρει λιγότερο από 10 λεπτά να τα φτιάξεις κι αλλά 15 λεπτά στο φούρνο. Είναι ιδανικά και για παιδάκια.
Tip 1: Όσο πιο ώριμη η μπανάνα τόσο πιο γλυκά τα μπριός! Μην τα φτιάξεις με σκληρή μπανάνα.
Tip 2: Χρησιμοποιώ φαρίνα δηλαδή αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Αν θες να βάλεις αλεύρι ολικής ή βρώμης μπορείς να το αντικαταστήσεις κατά 50% (δηλαδή να αντικαταστήσεις τη μισή ποσότητα) της φαρίνας και να προσθέσεις 1/2 κτγ baking powder.
Δες εδώ το βίντεο:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά
- 1 ώριμη μπανάνα
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό (5% ή 10%)
- 1 κτγ εκχύλισμα βανίλιας
- 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 100 γρ. ψιλοκομμένη κουβερτούρα
- 1 κρόκο αυγού
- 1 κουταλιά γάλα
Εκτέλεση
- Λιανίζουμε τη μπανάνα με ένα πιρούνι σε ένα μεγάλο μπολ.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι, το εκχύλισμα βανίλιας κι ανακατεύουμε καλά με ένα αυγοδάρτη.
- Προσθέτουμε το αλεύρι κι ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα κι ανακατεύουμε καλά.
- Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα δεμένο, μαλακό ζυμάρι.
- Κόβουμε σε 6 ίσα μέρη, πλάθουμε 6 μπαλίτσες και μεταφέρουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
- Για το διάλυμα αυγού, ανακατεύουμε τον κρόκο με το γάλα.
- Αλείφουμε τα μπριός με το διάλυμα αυγού.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 15 λεπτά.