Η κινόα μαλακώνει σε νερό κι έπειτα μπαίνει στο μπλέντερ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά για να σου δώσει το πιο θρεπτικό φουλ σε φυτική πρωτεΐνη – ψωμάκι που μπορείς να φτιάξεις! Το τέλειο φρατζολάκι για να συνοδευθείς το φαγητό σου. Αν σου αρέσει το πολύσπορο ψωμί γερμανικού τύπου, αυτό εδώ το ψωμάκι θα το λατρέψεις!
Δες εδώ το βίντεο:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά
- 250 γρ. κινόα
- 40 γρ. λιναρόσπορο - 120 ml νερό
- 80 ml νερό
- 40 ml ελαιόλαδο
- Μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού
- 1 κτγ baking powder
- 1 κτσ ψίχα κολοκυθόσπορου για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Μουλιάζουμε την κινόα σε νερό για 6 ώρες.
- Μουλιάζουμε το λιναρόσπορο σε νερό για 15-20 λεπτά.
- Σουρώνουμε την κινόα.
- Βάζουμε όλα τα υλικά (εκτός από τον κολοκυθόσπορο) σε ένα μπλέντερ.
- Χτυπάμε καλέ μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα. Θα χρειαστεί 10 -15 λεπτά. Ανα διαστήματα σταματάμε το μπλέντερ για να μην υπερθερμανθεί.
- Μεταφέρουμε σε φόρμα σιλικόνης για κέικ (27x14x6cm)
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 40 λεπτά.
- Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με ψίχα κολοκυθόσπορου