search

Donuts με 3 υλικά

Με 3 μόνο υλικά φτιάχνουμε donuts! Το μυστικό είναι στο μίγμα για ντόνατς που βρήκα στο sweetbay.gr το οποίο μου έλυσε τα χέρια και βέβαια έκανε όλη τη συνταγή πολύ πιο εύκολη. Ο λόγος όμως που μπαίνω (και ξαναμπαίνω) στο sweetbay.gr είναι οι κρέμες Healthy Spoon χωρίς ζάχαρη σε γεύσεις του ονείρου όπως Ferrero, Bueno, Salty Caramel, Cookies, Κάστανο και πολλές ακόμα.

Αρχίζω με μια γλυκιά ιστορία, για να σου ανοίξω την όρεξη! Λέγεται ότι ο εφευρέτης της διάσημης τρύπας των donuts ήταν ο ναυτικός Hanson Gregory, o οποίος άλλαξε τη μορφή της ζύμης με τον πάτο του τσίγκινου μύλου πιπεριού του καραβιού, και από τότε έγραψε ιστορία, φτιάχνοντας το πιο διάσημο στρογγυλό γλύκισμα του πλανήτη!

Πίσω στην Ελλάδα, στην κουζίνα μου: Σου έχω τον πιο απλό τρόπο να φτιάχνεις τα δικά σου donuts, στο σπίτι σου! Και μάλιστα στο φούρνο κι όχι τηγανητά! Το μείγμα που παίρνω από το sweetbay.gr  θα σε βοηθήσει να φτιάξεις τα πιο αφράτα και νόστιμα donuts, ακόμη και αν δεν έχεις εμπειρία στη ζαχαροπλαστική… Με 3 μόλις υλικά και, το κυριότερο, χρησιμοποιώντας ελάχιστα σκεύη!

 

Δες εδώ το βίντεο:

 



Εκτέλεση

  • Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το μείγμα για ντόνατς από το sweetbay.gr, το παγωμένο νερό και τη μαγιά.
  • Χτυπάμε στην 1η ταχύτητα του μίξερ για 3 λεπτά και στη 2η ταχύτητα για 15 λεπτά.
  • Κόβουμε τη ζύμη σε μπάλες και καλύπτουμε με μια καθαρή βαμβακερή πετσέτα για να φουσκώσει για 20 λεπτά.
  • Μορφοποιούμε τα μπαλάκια σε ντόνατς και τα μεταφέρουμε σε φόρμες σιλικόνης για ντόνατς.
  • Τα αφήνουμε να ξεκουραστούν και να φουσκώσουν για άλλα 60 λεπτά.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200°C μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα (στο δικό μου φούρνο πήρε 8 λεπτά).
  • Αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Γεμίζουμε με μαρμελάδα φράουλα χωρίς ζάχαρη από το sweetbay.gr.
  • Καλύπτουμε την επιφάνεια με τις κρέμες χωρίς ζάχαρη από το sweetbay.gr.
Cool Artisan