search

Ψαρονέφρι με λαχανικά στο airfryer

Ψαρονέφρι, ζουμερό και πεντανόστιμο με λαχανικά στο airfryer.



Υλικά

Για το ψαρονέφρι
  • 400 γραμ. ψαρονέφρι
Για τη μαρινάδα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κ.σ. μπαλσάμικο
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο
  • 1 κ.γλ. μέλι
  • 1 κ.γλ. ρίγανη
  • αλάτι ψιλο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τα λαχανικά
  • 2  κρεμμύδια
  • 3 πιπεριές χρωματιστές
  • 200 γρ. μανιτάρια
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μπαλσάμικο
  • 1/2 κ.γλ. θυμάρι
  • 1/2 κ.γλ. ρίγανη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το βαλσαμικό ξύδι, το μέλι, το σκόρδο, τη μουστάρδα, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
  • Τα χτυπάμε να ομογενοποιηθούν.
  • Κόβουμε το ψαρονέφρι σε φέτες 2 εκ.
  • Μαρινάρουμε από όλες τις πλευρές.
  • Τοποθετούμε σε σκεύος το κρέας, κοντά το ένα κομμάτι στο άλλο και ρίχνουμε όση μαρινάδα περισσέψει από πάνω.
  • Σκεπάζουμε καλά και τα αφήνουμε στο ψυγείο το λιγότερο 1 ώρα.
Για τα λαχανικά
  • Κόβουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές σε φέτες και τα μανιτάρια στη μέση
  • Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί
  • Βάζουμε όλα τα λαχανικά στο ταψί.
  • Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το βαλσαμικό ξύδι.
  • Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά.
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Ανακατεύουμε καλά
  • Ψήνουμε στο airfryer στους 200°C για 25΄ μεχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  • Ακουμπάμε το μαριναρισμένο ψαρονέφρι πάνω στα ψητά λαχανικά και περιχύνουμε με όση μαρινάδα έχει απομείνει στο μπολ.
  • Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15 λεπτά
Cool Artisan