Ψαρονέφρι, ζουμερό και πεντανόστιμο με λαχανικά στο airfryer.
Υλικά
Για το ψαρονέφρι- 400 γραμ. ψαρονέφρι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 2 κ.σ. μπαλσάμικο
- 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο
- 1 κ.γλ. μέλι
- 1 κ.γλ. ρίγανη
- αλάτι ψιλο
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 2 κρεμμύδια
- 3 πιπεριές χρωματιστές
- 200 γρ. μανιτάρια
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μπαλσάμικο
- 1/2 κ.γλ. θυμάρι
- 1/2 κ.γλ. ρίγανη
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το βαλσαμικό ξύδι, το μέλι, το σκόρδο, τη μουστάρδα, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
- Τα χτυπάμε να ομογενοποιηθούν.
- Κόβουμε το ψαρονέφρι σε φέτες 2 εκ.
- Μαρινάρουμε από όλες τις πλευρές.
- Τοποθετούμε σε σκεύος το κρέας, κοντά το ένα κομμάτι στο άλλο και ρίχνουμε όση μαρινάδα περισσέψει από πάνω.
- Σκεπάζουμε καλά και τα αφήνουμε στο ψυγείο το λιγότερο 1 ώρα.
- Κόβουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές σε φέτες και τα μανιτάρια στη μέση
- Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί
- Βάζουμε όλα τα λαχανικά στο ταψί.
- Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το βαλσαμικό ξύδι.
- Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατεύουμε καλά
- Ψήνουμε στο airfryer στους 200°C για 25΄ μεχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Ακουμπάμε το μαριναρισμένο ψαρονέφρι πάνω στα ψητά λαχανικά και περιχύνουμε με όση μαρινάδα έχει απομείνει στο μπολ.
- Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15 λεπτά