search

Ψαρονέφρι µε δαµάσκηνα

Ετοιμάζεις το μενού για το τραπέζι της Πρωτοχρονιάς; Το χοιρινό με δαμάσκηνα είναι ένα πιάτο που θα σου πετύχει ακόμα κι αν μαγειρεύεις πρώτη φορά! Πανεύκολο, πεντανόστιμο και με ένα πολύ γιορτινό συνδυασμό γεύσεων.



Υλικά

  • 50 γρ βούτυρο
  • 1 κιλό ψαρονέφρι
  • 200 γρ μπέικονψιλοκομμένο
  • 150 γρ δαμάσκηνα
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε καρέ
  • 1 κλωνάρι σέλεριψιλοκομμένο
  • 300 ml ζωμό κότας
  • 50 ml μέλι
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon
  • 3 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσάμικο
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βγάζουμε το κρέας από το ψυγείο και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 1 ώρα.
  • Κόβουμε το ψαρονέφρι σε κομμάτια με πάχος περίπου 1 εκατοστό.
  • Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλαπροσθέτουμε το χοιρινό και το τσιγαρίζουμε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά κι από τις δύο πλευρές.
  • Βγάζουμε το κρέας και στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το μπέικοντα κρεμμύδια και το σέλερι για λίγα λεπτάνα μαλακώσουν ελαφρώς.
  • Προσθέτουμε το κρέας
  • Ρίχνουμε  το ζωμό κοτόπουλου για να καλύψει το κρέας
  • Προσθέτουμε το μέλι, τη μουστάρδα Dijon, το βαλσάμικο ξύδι, το αλάτι και το πιπέρι
  • Καλύπτουμε το σκεύος και σιγοβράζουμε για 2 ώρες μέχρι το χοιρινό να μαλακώσει και να μελώσει.
  • Στα τελευταία 40 λεπτά προσθέτουμε και τα δαμάσκηνα.
  • Σερβίρουμε ζεστό με πατάτες, πουρέ, τηγανητές ή φούρνου.
Cool Artisan