search

Πράσινη σαλάτα με vegan mayo και spicy ρεβίθια

Μια νηστίσιμη-vegan σαλάτα που θα σου θυμίζει τη σαλάτα του καίσαρα στη γεύση αλλά τα υλικά της είναι “έκπληξη”. Το μυστικό της γεύσης κρύβεται στα ελαφρώς spicy ρεβίθια που ψήνω στο φούρνο μαζί με πάπρικα, γλυκιά και καπνιστή. Αντί για κρουτόν σου προτείνω να χρησιμοποιήσεις ψιλοκομμένο κουλούρι Θεσσαλονίκης που είναι τραγανό κι αναβαθμίζει κάθε μπουκιά. Για τη sauce χρησιμοποιώ τη Mayo Vegan Sauce Condito THE GREEN LINE . Θα τη βρεις σε 4 γεύσεις:

  • Κλασσική
  • Με καπνιστό μπούκοβο
  • Με απαλή μουστάρδα
  • Με λιαστή τομάτα και βασιλικό

Για τη σημερινή συνταγή χρησιμοποίησα την κλασική γεύση αλλά ταιριάζει όποια γεύση κι αν προτιμάς.

Δες εδώ το βίντεο:

 



Υλικά

Για τα ρεβίθια
  • 100 γρ. βρασμένα ρεβίθια
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 1 κτγ πάπρικα καπνιστή
  • 1 κτγ πάπρικα γλυκιά
  • 1/2 κτγ κύμινο
  • αλάτι
  • πιπέρι
Για τη σαλάτα
  • 200 γρ. μιξ πράσινης σαλάτας
  • 50 γρ. Mayo Vegan Sauce Condito THE GREEN LINE
  • 1 κουλούρι Θεσσαλονίκης
  • 100 γρ. vegan παρμεζάνα
  • 80 γρ. λιαστή ντομάτα

Εκτέλεση

Για τα ρεβίθια
  • Βάζουμε τα ρεβίθια σε ένα ταψί και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά
  • Ανακατεύουμε καλά
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15 λεπτά
  • Βγάζουμε από το φούρνο κι αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου
Για τη σαλάτα
  • Κόβουμε το κουλούρι Θεσσαλονίκης σε λεπτές φέτες και ψήνουμε στο φούρνο για 5-6 λεπτά, να γίνει ελαφρώς τραγανά κρουτόν.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το μιξ πράσινων λαχανικών και προσθέτουμε τη Mayo Vegan Sauce Condito THE GREEN LINE.
  • Προσθέτουμε τη vegan παρμεζάνα κι ανακατεύουμε καλά.
  • Έπειτα προσθέτουμε τα ρεβίθια, τα κρουτόν από το κουλούρι και τη λιαστή ντομάτα.
  • Ανακατεύουμε και σερβίρουμε
Cool Artisan