Αυτή η συνταγή συνδυάζει την πλούσια γεύση του σολομού με τα θρεπτικά οφέλη μιας φρέσκιας σαλάτας. Ο σολομός, πλούσιος σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη, καλύπτεται με ένα τραγανό μείγμα λευκού και μαύρου σουσαμιού, προσφέροντας μια μοναδική υφή και γεύση. Συνοδεύεται από μια δροσερή σαλάτα με πορτοκάλι, κάσιους και άνιθο, συνδυάζοντας την ελαφρότητα με την ισορροπημένη θρεπτική αξία. Ιδανική για όσους επιδιώκουν υγιεινή διατροφή χωρίς συμβιβασμούς στη γεύση, αυτή η συνταγή προσφέρει ένα πλήρες γεύμα πλούσιο σε πρωτεΐνες, βιταμίνες και καλά λιπαρά.
1. Ετοιμάζουμε τον σολομό:
Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα σολομού και τα στεγνώνουμε καλά με χαρτί κουζίνας. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το λευκό και το μαύρο σουσάμι. Πανάρουμε τα φιλέτα σολομού, φροντίζοντας να καλυφθούν καλά από όλες τις πλευρές.
Τοποθετούμε τα φιλέτα στον κάδο του airfryer και τα ψήνουμε στους 200°C για 8-10 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν τραγανή κρούστα και να μαγειρευτούν εσωτερικά.
2. Φτιάχνουμε τη σαλάτα:
Σε μια μεγάλη σαλατιέρα, προσθέτουμε τη σαλάτα, τα κομμάτια πορτοκαλιού, τα κάσιους και τον ψιλοκομμένο άνιθο.
3. Σερβίρουμε:
Περιχύνουμε τη σαλάτα με το dressing της σαλάτας και ανακατεύουμε απαλά. Σερβίρουμε τα φιλέτα σολομού πάνω στη σαλάτα και απολαμβάνουμε.