Με τρία μόνο υλικά μπορείς να φτιάξεις πεντανόστιμα μπισκότα πραλίνας και να τα “κόψεις” με κουπάτ σε ό,τι σχήμα θέλεις! Σαν τα παραδοσιακά μπισκότα βουτύρου αλλά με πραλίνα σαν βασικό υλικό.
Εγώ τα κάνω και γεμιστά με lemon curd, εσύ μπορείς να βάλεις μαρμελάδα, φιστικοβούτυρο ή ό,τι άλλο σου αρέσει. Κάνε κλικ εδώ για να δεις τη συνταγή μου για lemon curd
Διάβασε Επίσης:
Υλικά
- 200 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 180 γρ πραλίνα φουντουκιού
- 40 ml γάλα (αγελαδινό ή αμυγδάλου)
- 100 γρ του υλικού που θέλουμε (lemon curd, μαρμελάδα, πραλίνα, φιστικοβούτυρο ή ό,τι άλλο θέλεις)
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι με την πραλίνα και ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ
- Προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα
- Το αφήνουμε στην άκρη για 20 λεπτά να δέσει
- Βάζουμε το μείγμα ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και το ανοίγουμε με ένα πλάστη σε πάχος 0,5 εκ.
- Κόβουμε με το κουπάτ τα σχήματα που θέλουμε
- Ψήνουμε για 7 λεπτά στους 170°C
- Αφήνουμε τα μπισκότα να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου
- Απλώνουμε το υλικό της επιλογής μας στο μπισκότο-βάση και καπακώνουμε με το άλλο μπισκότο