search

Πως να φτιάξεις “τηγανητό” καλαμπόκι στο airfryer

To καλαμπόκι στο airfryer είναι τόσο νόστιμο που είναι από μόνο του λόγος να πάρεις airfryer! Πολλοί το προτιμάνε σκέτο (μόνο με αλάτι) αλλά εγώ το προτιμώ με ένα πλούσιο dressing με μυρωδικά και παρμεζάνα στο σερβίρισμα.

Tip: Και βέβαια πάντα συνοδεύουμε με ένα ντιπ γιαουρτιού.

 

Δες εδώ το βίντεο:

 



Υλικά

2 φρέσκα καλαμπόκια Για το dressing
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 κτγ καπνιστή πάπρικα
  • 1/2 κτγ σκόνη σκόρδο
  • 1/2 κτγ μπούκοβο
  • αλάτι
  • πιπέρι
Για το γαρνίρισμα
  • 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε καλά τα καλαμπόκια από τα φύλλα και τις ίνες
  • Κόβουμε τη μύτη και τη βάση από κάθε καλαμπόκι
  • Κόβουμε κάθε καλαμπόκι σε τρία ίσα μέρη
  • Κόβουμε κάθε μέρος στα τέσσερα
  • Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά του dressing σε ένα μπολ
  • Γαρνίρουμε όλα τα κομμάτια από τα καλαμπόκια με το dressing
  • Μεταφέρουμε στον κάδο του airfryer
  • Ψήνουμε στο airfryer στους 200°C για 12 λεπτά
  • Τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο και γαρνίρουμε με παρμεζάνα
Cool Artisan