search

Μια συνταγή για πεϊνιρλί που είναι πραγματικά αφρός! Πεντανόστιμα, απολαυστικά, υπέροχα! Δεν υπάρχει καλύτερη συνταγή για πιο αφράτα πεϊνιρλί. Θα ξετρελαθείς τόσο πολύ με αυτό το ζυμαράκι που θα θες να το απολαύσεις και χωρίς τη γέμιση από το λιωμένο τυρί.

Διάβασε επίσης:

Δες εδώ το βίντεο:

 



Υλικά

Για τη ζύμη
  • 500 γραµ. αλεύρι δυνατό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 9 γρ. μαγιά
  • 250-350 ml νερό χλιαρό
  • 1 κτγ ζάχαρη
  • 50 γρ. βούτυρο, λιωμένο, σε θερμοκρασία δωματίουέξτρα αλεύρι για τον ζύμωμα

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 210°C στις αντιστάσεις.
  • Σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά λιώνουμε το βούτυρο. Το κρύο βούτυρο έχει διαφορετικό βάρος από το λιωμένο για αυτό πάντα βάζουμε λίγο μεγαλύτερη ποσότητα. Θα χρειαστούμε κι έξτρα βούτυρο στο τέλος του ψησίματος.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι. Χρησιμοποιούμε σκληρό / δυνατό αλεύρι.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο κι ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα για να αποκτήσει το μίγμα υφή σαν ελαφρώς βρεγμένη άμμο.
  • Προσθέτουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη κι ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε 250 ml από το χλιαρό νερό κι ανακατεύουμε. Προσθέτουμε κι άλλο αν το χρειαστεί.
  • Αλευρώνουμε ελαφρώς τον πάγκο της κουζίνας.
  • Μεταφέρουμε το ζυμάρι στον πάγκο της κουζίνα και ζυμώνουμε για 7-8 λεπτά.
  • Λαδώνουμε ελαφρώς ένα μπολ και βάζουμε το ζυμάρι. Αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα.
  • Έπειτα χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 μέρη (για μεγάλα πεϊνιρλί) ή στα 8 (για μικρά πεϊνιρλί)
  • Δίνουμε σε κάθε ζυμαράκι το σχήμα βαρκούλας.
  • Τα μεταφέρουμε σε ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα.
  • Τα σκεπάζουμε με καθαρή βαμβακερή πετσέτα και τα αφήνουμε για άλλα 20-30 λεπτά.
  • Στη συνέχεια, μετά το δεύτερο φούσκωμα, τελειοποιούμε το σχήμα τους.
  • Βάζουμε τη μισή ποσότητα από τη γέμιση μέσα στα πεϊνιρλί μας.
  • Ψήνουμε για 15 λεπτά στις αντιστάσεις 210°C στις αντιστάσεις.
  • Τα βγάζουμε από το φούρνο και βάζουμε την υπόλοιπη γέμιση.
  • Με ένα πινέλο γυαλίζουμε τη ζύμη με λίγο βούτυρο.
  • Ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά.
  • Ξαναγυαλίζουμε τη ζύμη με λίγο βούτυρο και σερβίρουμε.
Cool Artisan