search

Καθώς πλησιάζουμε στην εποχή των πιο λαχταριστών φρούτων, ετοιμαζόμαστε για την πιο “αγαπημένη” μαρμελάδα της Ελλάδας. Πανεύκολη και super αρωματική!



Υλικά

  • 1 κιλό ροδάκινα
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1/2 λεμόνι

Εκτέλεση

  • Τρίβουμε τα ροδάκινα στο χοντρό του τρίφτη και στη συνέχεια προσθέτουμε όλη την ζάχαρη.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο.
  • Αφήνουμε 8-12 ώρες να βγάλουν τα υγρά τους και να λιώσει η ζάχαρη.
  • Βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και στύβουμε το λεμόνi.
  • Ανακατεύουμε, και όταν πάρουν βράση χαμηλώνουμε ελαφρώς τη φωτιά.
  • Κατά διαστήματα ξαφρίζουμε την επιφάνεια από τους αφρούς
  • Όταν γίνει η μαρμελάδα την βάζουμε σε βαζάκια και μετά στο ψυγείο
Cool Artisan