Καθώς πλησιάζουμε στην εποχή των πιο λαχταριστών φρούτων, ετοιμαζόμαστε για την πιο “αγαπημένη” μαρμελάδα της Ελλάδας. Πανεύκολη και super αρωματική!
Υλικά
- 1 κιλό ροδάκινα
- 1 κιλό ζάχαρη
- 1/2 λεμόνι
Εκτέλεση
- Τρίβουμε τα ροδάκινα στο χοντρό του τρίφτη και στη συνέχεια προσθέτουμε όλη την ζάχαρη.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο.
- Αφήνουμε 8-12 ώρες να βγάλουν τα υγρά τους και να λιώσει η ζάχαρη.
- Βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και στύβουμε το λεμόνi.
- Ανακατεύουμε, και όταν πάρουν βράση χαμηλώνουμε ελαφρώς τη φωτιά.
- Κατά διαστήματα ξαφρίζουμε την επιφάνεια από τους αφρούς
- Όταν γίνει η μαρμελάδα την βάζουμε σε βαζάκια και μετά στο ψυγείο