Σήμερα ετοιμάζω μια διαφορετική μακαρονάδα, μια μακαρονάδα που συνδυάζει τα αγαπημένα “κοχύλια” των μακαρονάδων με το συνδυασμό που λατρεύω για σπανάκι – φέτα!
Υλικά
- 30 κοχύλια
- 1 πράσο
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 500 γρ σπανάκι baby
- Ελαιόλαδο για το σωτάρισμα
- 2 κ.σ. πέστο βασιλικού
- 100 γρ. φέτα
- 100 γρ λαδοτύρι Μυτιλήνης
- 50 γρ παρμεζάνα
- 4-5 τοματίνια
Εκτέλεση
- Βάζουμε νερό σε μια κατσαρόλα να βράσει και το αλατίζουμε
- Μόλις φτάσει σε σημείο βρασμού, προσθέτουμε τα κοχύλια και τα βράζουμε για 3 λεπτά.
- Τα βγάζουμε και τα σουρώνουμε.
- Πλένουμε καλά το σπανάκι.
- Κόβουμε το κρεμμύδι σε κυβάκια.
- Κόβουμε το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε φέτες.
- Πολτοποιούμε το σκόρδο.
- Κόβουμε τη φέτα σε κυβάκια.
- Βάζουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι να κάψει.
- Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και στη συνέχεια το πράσο, το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο.
- Βάζουμε και το σπανάκι
- Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και περιμένουμε να μαραθεί καλά το σπανάκι, να χάσει λίγα από τα υγρά του και να μοιάζει με το μείγμα που φτιάχνουμε για σπανακόπιτα.
- Προσθέτουμε τα τυριά και το πέστο βασιλικού και σιγομαγειρεύουμε μέχρι το σπανάκι να χάσει τα υγρά του
- Στη συνέχεια παίρνουμε τα κοχύλια και με ένα κουταλάκι τα γεμίζουμε ένα - ένα.
- Τα αραδειάζουμε σε ένα ταψάκι που έχουμε καλύψει με ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε μερικά τοματίνια (κομμένα στη μέση) από πάνω και τρίβουμε λίγη παρμεζάνα.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15 λεπτά.