Overnight oats, δηλαδή βρώμη που έχεις βάλει αποβραδίς σε γάλα να φουσκώσει και να αποκτήσει κρεμώδη υφή.
Εκτός του ότι είναι πεντανόστιμο είναι και ο καλύτερος τρόπος για να εκβιάσεις τον εαυτό σου ότι θα φας πρωινό. Σήμερα το συνδύασα με ψητό αχλάδι το οποίο κάθαρισα και χάραξα σε παράλληλες γραμμές, τύπου hasselback δηλαδή όπως κάνουμε συνήθως τις πατάτες. Θυμήσου την κλασική συνταγή για hasselback πατάτες με ένα κλικ εδώ.
Φυσικά δεν παρέλειψα να βάλω φρέσκες φράουλες (άνοιξη γαρ), λίγο καρύδα και τους αγαπημένους μου ξηρούς καρπούς.
Υλικά
Για δύο μερίδες- 2 κούπες βρώμη
- 1 κούπα γάλα αμυγδάλου
- 1 αχλάδι
- 4 φράουλες
- 2 κουταλιές της σούπας ταχίνι κακάο
- 1κουταλιά της σούπας φουντούκι
- 2κουταλιές της σούπας κολοκυθόσπορο
- 1 κουταλιά της σούπας καρύδα σε flakes
Εκτέλεση
- Μοιράζουμε από το προηγούμενο βράδυ τη βρώμη και το γάλα αμυγδάλου μαζί με την κανέλα σε δύο μπολ.
- Τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στο ψυγείο.
- Την επόμενη μέρα, το πρωί καθαρίζουμε καλά τα αχλάδια, βγάζουμε τον πυρήνα και στη συνέχεια χαράζουμε με ένα μαχαίρι παράλληλες κάθετες γραμμές
- Τα ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς.
- Για το στήσιμο του πιάτου τοποθετούμε μισό αχλάδι σε κάθε ,πολ και στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
- Αραδιάζουμε τις κομμένες φράουλες προσθέτουμε όλα τα υλικά και σερβίρουμε