Η πιο απολαυστική συνταγή για οσομπούκο που πραγματικά λιώνει στο στόμα 😍 Θα ζητήσεις από τον κρεοπώλη σου κομμάτια από μοσχαρίσιο μπούτι για οσομπούκο κι από εκεί κι έπειτα η συνταγή είναι παιχνιδάκι ❤️ Η σάλτσα δένει υπέροχα και ντύνει το κρέας που ξαπλώνει σε πουρέ πατάτας. Η συνταγή μας έρχεται από τη Λομβαρδία της Ιταλίας κι εκεί το σερβίρουν συχνά με ριζότο μιλανέζε.
Tip: Στο τελευταίο στάδιο, όταν “κατεβάζω” τη σάλτσα για να δέσει τη βράζω σε δυνατή δωτιά για 8-10 λεπτά. Σε αυτό το σημείο μπορείς να προσθέσεις και 80 γρ. βούτυρο για να γλασάρει και να αποκτήσει αυτή την υπέροχη γυαλιστερή υφή.
Διάβασε επίσης:
- Τα 8 καλύτερα blender της αγοράς κάτω από 30 ευρώ
- Τα 5 καλύτερα μίξερ χειρός της αγοράς από 18 έως 40 ευρώ
- Έρευνα αγοράς: Οι 6 καλύτερες μηχανές espresso για καφέ στο σπίτι
Δες το βίντεο με ένα κλικ εδώ:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά
- 2 κιλά μοσχάρι (οσομπούκο)
- 100 γρ. αλεύρι
- 80 ml ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 κλωνάρια σέλερι
- 2 καρότα
- 4 ντομάτες
- 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
- 150 ml λευκό κρασί
- 250 ml ζωμός κρέατος
- 1 λεμόνι (ξύσμα)
- 3 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά το κρέας και το ταμπονάρουμε με χαρτί κουζίνας.
- Περνάμε τα κομμάτια του μοσχαριού από το αλεύρι.
- Στη συνέχεια τα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο σε μια φαρδιά κατσαρόλα.
- Μόλις πάρουν χρώμα κι από τις δύο πλευρές τα αφαιρούμε από το τηγάνι και τα μεταφέρουμε σε μια πιατέλα. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
- Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλερι, το καρότο και τον πελτέ ντομάτας.
- Σοτάρουμε για 4-5 λεπτά και προσθέτουμε τις ντομάτες, το μαϊντανό, το ζωμό και το λευκό κρασί.
- Επιστρέφουμε και τα κομμάτια κρέατος στην κατσαρόλα.
- Σιγοβράζουμε για 2 ώρες και το τελευταίο μισάωρο αφαιρούμε το καπάκι.
- Μόλις είναι έτοιμο το κρέας το βγάζουμε από τη σάλτσα και τη βράζουμε δυνατά για 8-10 λεπτά για να κατέβει και να δέσει.
- Σερβίρουμε το κρέας πάνω σε πουρέ και γαρνίρουμε με τη σάλτσα ντομάτας.