search

Οσομπούκο του Γαβριήλ (που λιώνει στο στόμα)

Η πιο απολαυστική συνταγή για οσομπούκο που πραγματικά λιώνει στο στόμα 😍 Θα ζητήσεις από τον κρεοπώλη σου κομμάτια από μοσχαρίσιο μπούτι για οσομπούκο κι από εκεί κι έπειτα η συνταγή είναι παιχνιδάκι ❤️ Η σάλτσα δένει υπέροχα και ντύνει το κρέας που ξαπλώνει σε πουρέ πατάτας. Η συνταγή μας έρχεται από τη Λομβαρδία της Ιταλίας κι εκεί το σερβίρουν συχνά με ριζότο μιλανέζε.

Tip: Στο τελευταίο στάδιο, όταν “κατεβάζω” τη σάλτσα για να δέσει τη βράζω σε δυνατή δωτιά για 8-10 λεπτά. Σε αυτό το σημείο μπορείς να προσθέσεις και 80 γρ. βούτυρο για να γλασάρει και να αποκτήσει αυτή την υπέροχη γυαλιστερή υφή.

 

Διάβασε επίσης:

Δες το βίντεο με ένα κλικ εδώ:

 



Υλικά

  • 2 κιλά μοσχάρι (οσομπούκο)
  • 100 γρ. αλεύρι
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κλωνάρια σέλερι
  • 2 καρότα
  • 4 ντομάτες
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 150 ml λευκό κρασί
  • 250 ml ζωμός κρέατος
  • 1 λεμόνι (ξύσμα)
  • 3 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση

  • Πλένουμε καλά το κρέας και το ταμπονάρουμε με χαρτί κουζίνας.
  • Περνάμε τα κομμάτια του μοσχαριού από το αλεύρι.
  • Στη συνέχεια τα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο σε μια φαρδιά κατσαρόλα.
  • Μόλις πάρουν χρώμα κι από τις δύο πλευρές τα αφαιρούμε από το τηγάνι και τα μεταφέρουμε σε μια πιατέλα. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
  • Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλερι, το καρότο και τον πελτέ ντομάτας.
  • Σοτάρουμε για 4-5 λεπτά και προσθέτουμε τις ντομάτες, το μαϊντανό, το ζωμό και το λευκό κρασί.
  • Επιστρέφουμε και τα κομμάτια κρέατος στην κατσαρόλα.
  • Σιγοβράζουμε για 2 ώρες και το τελευταίο μισάωρο αφαιρούμε το καπάκι.
  • Μόλις είναι έτοιμο το κρέας το βγάζουμε από τη σάλτσα και τη βράζουμε δυνατά για 8-10 λεπτά για να κατέβει και να δέσει.
  • Σερβίρουμε το κρέας πάνω σε πουρέ και γαρνίρουμε με τη σάλτσα ντομάτας.
Cool Artisan