search

Κεφτεδάκια με σπαγγέτι σε κόκκινη σάλτσα

Η καλύτερη συνταγή για κεφτεδάκια που μπορείς να βρεις σε όλο το internet! Είναι η συνταγή που θα φτιάχνεις ξανά κ ξανά, στο τηγάνι ή στο air fryer για την πιο υγιεινή εκδοχή! Το πιάτο αυτό πρωταγωνιστεί στην πιο ρομαντική σκηνή του κινηματογράφου με τη Λαίδη και τον Αλήτη ❤️

Tip 1: Μπορείς να την κάνεις κ με κιμά κοτόπουλου ή γαλοπούλας
Tip 2: Πάντα κράτα μερικά για την επόμενη μέρα για να φτιάξεις σάντουιτς με κεφτεδάκια σε κόκκινη σάλτσα και λιωμένο τυρί 🧀! Ο, τι καλύτερο ❤️

Tip 3: Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια σε μέτρια θερμοκρασία ώστε να κάνουν κρούστα αλλά και να μαγειρευτούν σωστά στο εσωτερικό.

Tip 4: Πάντα κρατάω λίγη σάλτσα για τα σπαγγέτι ώστε να τα ανακατέψω μόλις τα σουρώσω και να μην κολλήσουν.

Διάβασε επίσης:

Δες εδώ το βίντεο:

 



Υλικά

Για τα κεφτεδάκια
  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 ντομάτα
  • 100 γρ. φρυγανιά
  • 1 αυγό
  • 1 κ.σ. θυμάρι ξερό
  • 1/2 ματσάκι δυόσμο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Για το τηγάνισμα
  • 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., για πανάρισμα
  • 500 ml ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 πρέζα κρυσταλλική ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κτσ πελτέ ντομάτας
  • 400 γρ. ντομάτες, τριμμένες
  • 200 γρ. νερό
Για το σερβίρισμα
  • 1 συσκευασία σπαγγέτι

Εκτέλεση

Για τα κεφτεδάκια
  • Χτυπάμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη ντομάτα.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και δουλεύουμε με το χέρι μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
  • Αλεύρωνουμε ένα ένα τα κεφτεδάκια και τα αραδιάζουμε σε ένα δίσκο.
  • Βάζουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τα τηγανίζουμε σε δόσεις.
Για τη σάλτσα
  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο σε ελαιόλαδο.
  • Προστέτουμε τον πελτέ και τον τρίβουμε στη βάση της κατσαρόλας.
  • Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.
Για το σερβίρισμα
  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
  • Βάζουμε τα κεφτεδάκια στη σάλτσα ντομάτας κ ανακατεύουμε καλά
  • Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια πάνω από τα ζυμαρικά.
  • Προαιρετικά γαρνίρουμε με τριμμένη γραβιέρα.
Cool Artisan