Η καλύτερη συνταγή για κεφτεδάκια που μπορείς να βρεις σε όλο το internet! Είναι η συνταγή που θα φτιάχνεις ξανά κ ξανά, στο τηγάνι ή στο air fryer για την πιο υγιεινή εκδοχή! Το πιάτο αυτό πρωταγωνιστεί στην πιο ρομαντική σκηνή του κινηματογράφου με τη Λαίδη και τον Αλήτη ❤️
Tip 1: Μπορείς να την κάνεις κ με κιμά κοτόπουλου ή γαλοπούλας
Tip 2: Πάντα κράτα μερικά για την επόμενη μέρα για να φτιάξεις σάντουιτς με κεφτεδάκια σε κόκκινη σάλτσα και λιωμένο τυρί 🧀! Ο, τι καλύτερο ❤️
Tip 3: Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια σε μέτρια θερμοκρασία ώστε να κάνουν κρούστα αλλά και να μαγειρευτούν σωστά στο εσωτερικό.
Tip 4: Πάντα κρατάω λίγη σάλτσα για τα σπαγγέτι ώστε να τα ανακατέψω μόλις τα σουρώσω και να μην κολλήσουν.
Διάβασε επίσης:
- Τα 8 καλύτερα blender της αγοράς κάτω από 30 ευρώ
- Τα 5 καλύτερα μίξερ χειρός της αγοράς από 18 έως 40 ευρώ
- Έρευνα αγοράς: Οι 6 καλύτερες μηχανές espresso για καφέ στο σπίτι
Δες εδώ το βίντεο:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά
Για τα κεφτεδάκια- 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 ντομάτα
- 100 γρ. φρυγανιά
- 1 αυγό
- 1 κ.σ. θυμάρι ξερό
- 1/2 ματσάκι δυόσμο
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., για πανάρισμα
- 500 ml ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 πρέζα κρυσταλλική ζάχαρη
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1 κτσ πελτέ ντομάτας
- 400 γρ. ντομάτες, τριμμένες
- 200 γρ. νερό
- 1 συσκευασία σπαγγέτι
Εκτέλεση
Για τα κεφτεδάκια- Χτυπάμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη ντομάτα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και δουλεύουμε με το χέρι μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
- Αλεύρωνουμε ένα ένα τα κεφτεδάκια και τα αραδιάζουμε σε ένα δίσκο.
- Βάζουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τα τηγανίζουμε σε δόσεις.
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο σε ελαιόλαδο.
- Προστέτουμε τον πελτέ και τον τρίβουμε στη βάση της κατσαρόλας.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
- Βάζουμε τα κεφτεδάκια στη σάλτσα ντομάτας κ ανακατεύουμε καλά
- Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια πάνω από τα ζυμαρικά.
- Προαιρετικά γαρνίρουμε με τριμμένη γραβιέρα.