search

Open Toast με χούμους παντζαριού κι αβοκάντο

Αυτό το ροζ χούμους θα σου κλέψει την καρδιά όχι μόνο για το χρώμα του αλλά πάνω απ’ όλα για τη γεύση του! Είναι μια παραλλαγή του κλασικού χούμους με παντζάρι σε άλμη Εδέμ. Η γεύση του παντζαριού ταιριάζει τέλεια με τα ρεβίθια ενώ τον τόνο δίνει ο συνδυασμός από λεμόνο, ταχίνι και κύμινο. Το χούμους αυτό θα λατρέψεις να το φτιάχνεις ξανά και ξανά και να το συνδυάζεις με ό,τι φανταστείς!

Tip: Ταιριάζει πολύ με χωριάτικο χωμί και αβοκάντο αλλά εσύ μπορείς αν θες να το πας κι ένα βήμα παρακάτω και να προσθέσεις κι ένα αυγό τηγανητό από πάνω!



Υλικά

Για το χούμους
  • 250 γρ. ρεβίθια αποφλοιωμένα, άβραστα
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • 80 γρ. ταχίνι
  • 150 έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (συν έξτρα για το σερβίρισμα)
  • 1-2 λεμόνια (το χυμό τους)
  • 1 κτγ κύμινο
  • 1 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
  • πιπέρι
  • 100 γρ. παντζάρι σε άλμη Εδem
Για το στήσιμο
  • 4 φέτες χωριάτικο ψωμί
  • 1 αβοκάντο
  • 1/2 κτγ μπούκοβο

Εκτέλεση

Για το χούμους
  • Βάζουμε τα ρεβίθια να μουλιάζουν σε ένα μπολ με κρύο νερό από το προηγούμενο βράδυ.
  • Την επόμενη μέρα, τα ξεπλένουμε και τα βράζουμε σε φρέσκο νερό για 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν.
  • Τα σουρώνουμε και τα μεταφέρουμε στον κάδο του μπλέντερ
  • Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε.  Σταδιακά προσθέτουμε λίγο έξτρα νερό, περίπου 80-100 ml.
  • Όταν το μείγμα μας ομογενοποιηθεί και γίνει λείο και απαλό, το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο
Για το στήσιμο
  • Απλώνουμε το χούμους πάνω στο χωριάτικο ψωμί.
  • Προσθέτουμε φέτες αβοκάντο, μπούκοβο και σερβίρουμε.
Cool Artisan