search

Ομελέτα σουφλέ στο airfryer

Απολαυστική, αφράτη και θρεπτική επιλογή για πρωινό, μεσημεριανό ή ακόμα και ελαφρύ βραδινό. Χάρη στον αέρα που κυκλοφορεί ομοιόμορφα στο airfryer, η ομελέτα φουσκώνει υπέροχα και αποκτά μια αφράτη υφή, θυμίζοντας σουφλέ. Τα αυγά σε συνδυασμό με τη μοτσαρέλα και τη βρώμη προσφέρουν μια ισορροπημένη πηγή πρωτεΐνης και ενέργειας, ενώ η κόκκινη πιπεριά και ο μαϊντανός δίνουν φρεσκάδα και έξτρα θρεπτικά συστατικά.


Διατροφική Ανάλυση (ανά μερίδα, περίπου 1/2 συνταγής)

  • Θερμίδες: ~450 kcal
  • Πρωτεΐνες: ~30 γρ.
  • Υδατάνθρακες: ~35 γρ.
  • Λίπη: ~22 γρ.
  • Εδώδιμες Ίνες: ~3 γρ.


Υλικά

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κόκκινη πιπεριά, σε μικρά κυβάκια
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. φαρίνα βρώμης
  • 150 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 5 μέτρια αυγά
  • 50 γρ. γάλα πλήρες
  • 1/2 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 200 γρ. κατεψυγμένες πατάτες
  • Αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προετοιμάζουμε τις πατάτες το air fryer όπως αναγράφεται στη συσκευασία
  2. Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι.
  3. Προσθέτουμε τη φαρίνα βρώμης, τη μοτσαρέλα, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και την πιπεριά. Ανακατεύουμε καλά.
  4. Λαδώνουμε ελαφρώς το σκεύος του air fryer και βάζουμε μέσα τις πατάτες και το μείγμα της ομελέτας.
  5. Προσθέτουμε τις πατάτες country.
  6. Ψήνουμε στο air fryer στους 180°C για 17-20 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει η ομελέτα. Τη γυρίζουμε στα τελευταία πέντε λεπτά για να ψηθεί και η κάτω πλευρά.
  7. Σερβίρουμε ζεστή
Cool Artisan