Απολαυστική, αφράτη και θρεπτική επιλογή για πρωινό, μεσημεριανό ή ακόμα και ελαφρύ βραδινό. Χάρη στον αέρα που κυκλοφορεί ομοιόμορφα στο airfryer, η ομελέτα φουσκώνει υπέροχα και αποκτά μια αφράτη υφή, θυμίζοντας σουφλέ. Τα αυγά σε συνδυασμό με τη μοτσαρέλα και τη βρώμη προσφέρουν μια ισορροπημένη πηγή πρωτεΐνης και ενέργειας, ενώ η κόκκινη πιπεριά και ο μαϊντανός δίνουν φρεσκάδα και έξτρα θρεπτικά συστατικά.
Διατροφική Ανάλυση (ανά μερίδα, περίπου 1/2 συνταγής)
- Θερμίδες: ~450 kcal
- Πρωτεΐνες: ~30 γρ.
- Υδατάνθρακες: ~35 γρ.
- Λίπη: ~22 γρ.
- Εδώδιμες Ίνες: ~3 γρ.
Υλικά
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κόκκινη πιπεριά, σε μικρά κυβάκια
- 1/4 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 50 γρ. φαρίνα βρώμης
- 150 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
- 5 μέτρια αυγά
- 50 γρ. γάλα πλήρες
- 1/2 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
- 200 γρ. κατεψυγμένες πατάτες
- Αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
- Προετοιμάζουμε τις πατάτες το air fryer όπως αναγράφεται στη συσκευασία
- Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι.
- Προσθέτουμε τη φαρίνα βρώμης, τη μοτσαρέλα, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και την πιπεριά. Ανακατεύουμε καλά.
- Λαδώνουμε ελαφρώς το σκεύος του air fryer και βάζουμε μέσα τις πατάτες και το μείγμα της ομελέτας.
- Προσθέτουμε τις πατάτες country.
- Ψήνουμε στο air fryer στους 180°C για 17-20 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει η ομελέτα. Τη γυρίζουμε στα τελευταία πέντε λεπτά για να ψηθεί και η κάτω πλευρά.
- Σερβίρουμε ζεστή