Αυτή η συνταγή (της μητέρας βεβαίως, βεβαίως) αξίζει για πολλά βραβεία! Είναι τόσο απλή και όμως τόσο νόστιμη χάρη στην πρώτη ύλη της φυσικά! Αν με ρωτάς, αυτά τα πιάτα θα έπρεπε να σερβίρουμε στους τουρίστες αντί για λαυράκι ceviche όταν έρχονται στα ελληνικά νησιά. Για εμένα, αυτό το πιάτο/τηγάνι είναι συνδυασμένο με μεγάλες πείνες μετά από πολλές ώρες στην παραλία και χρειάζεται βέβαια ζυμωτό ψωμί, φέτα και χωριάτικη σαλάτα για να αναδειχθεί πλήρως το μεγαλείο του.
Υλικά
- 500 γρ μπάμιες καθαρισμένες
- 2 ώριμες ντομάτες
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 αυγά
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόβουμε τις ντομάτες σε καρεδάκια
- Βάζουμε το λάδι να κάψει στο τηγάνι
- Ρίχνουμε μέσα τις ντομάτες και τις μπάμιες και ανακατεύουμε
- Κλείνουμε το τηγάνι με ένα καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για 15 λεπτά
- Βγάζουμε το καπάκι και κάνουμε στη μέση του τηγανιού χώρο για τα αυγά.
- Σπάμε τα αυγά μέσα σε ένα μπολ και τα ρίχνουμε στο σημείο που εχουμε προετοιμάσει
- Κλείνουμε πάλι το τηγάνι με το καπάκι και αφήνουμε τα αυγά για 4 λεπτά
- Σερβίρουμε και προαιρετικά πασπαλίζουμε με χοντροκομμένη φέτα