Τώρα που η κολοκύθα είναι στην εποχή της, έχεις την καλύτερη αφορμή για να φτιάξεις τα πιο υγιεινά και “χορταστικά” μαλακά cookies.
Η γεύση τους θα σε ενθουσιάσεις ανεξάρτητα αν είσαι ή δεν είσαι vegan! Μπορείς αν θες να αντικαταστήσεις το σιρόπι αγαύης με μέλι.
Τα cookies χρειάζονται μόλις 7 λεπτά ψήσιμο. Όταν τα βγάλεις από το φούρνο θα μοιάζουν άψητα. Μόλις κρυώσουν όμως θα έχουν σφίξει και θα δεις ό,τι δεν χρειάζονται παραπάνω ψήσιμο!
Υλικά
- 90 γρ. αλεύρι βρώμης
- 70 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή χωρίς γλουτένη
- 1 κ.γ. baking powder
- 4 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
- 100 γρ. κολοκύθα, ψημένη και σε πουρέ
- 3 κ.σ. ηλιέλαιο
- 1/2 κ.γ. βανίλια
- 1/2 κ.γ. κανέλα
- 1/2 κ.γ. Τζίντζερ
- 150 γρ. κομματάκια σοκολάτας
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C.
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι βρώμης, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το baking powder, το τζίντζερ και την κανέλα.
- Σε ένα διαφορετικό μπολ, χτυπάμε το σιρόπι σφενδάμου, τον πουρέ κολοκύθας, το λάδι και τη βανίλια.
- Ανακατεύουμε τα υγρά και τα ξηρά συστατικά μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιογενές μείγμα.
- Προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας.
- Χρησιμοποιώντας μια σέσουλα παγωτού παίρνουμε μπάλες από το μείγμα και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί, που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό φύλλο ψησίματος.
- Ψήνουμε στους 180 °C για 7 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσουν και να σερβίρουμε.