To αλάτι δεν είναι μόνο για το φαγητό. Υπογραμμίζει τέλεια και ενισχύει ιδιαίτερα τις γλυκές συνταγές όπως αυτά τα μπισκότα βρώμης. Η εναλλαγή γλυκού – αλμυρού τα κάνει ακόμα πιο εθιστικά ενώ οι νιφάδες fleur de seul λιώνουν στο στόμα.
Υλικά
- 250 γρ. νιφάδες βρώμης
- 100 γρ. σουσάμι
- 100 ml πράσινο τσάι σε θερμοκρασία δωματίου
- 80 γρ. μέλι
- 50 ml σπορέλαιο
- 1/2 κ.γ. κανέλα
- 1 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
- 3 πρέζες χοντρό ανθό αλατιού Seacrets Inspirations
Εκτέλεση
- Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε τις νιφάδες βρώμης μέχρι να γίνουν αλεύρι.
- Στο ίδιο μπλέντερ προσθέτουμε το σουσάμι και το χτυπάμε μαζί με το αλεύρι βρώμης.
- Σε ένα μπολ προσθέτουμε το τσάι, το μέλι και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το αλεύρι βρώμης, το σουσάμι, το λάδι, την κανέλα, το μπέϊκιν πάουντερ, μια πρέζα από το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
- Τυλίγουμε τη ζύμη με διαφανή μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει τόσο όσο να πλάθετε και να μη κολλάει στα χέρια.
- Όταν η ζύμη σφίξει την βγάζουμε από το ψυγείο και ετοιμάζουμε τα μπισκότα.
- Τα παρσπαλίζουμε άτακτα με τις δύο πρέζες αλάτι, να πάει παντού.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσαφένιο χρώμα ή περίπου για 15 λεπτά.