search

Μπισκοτα Βρωμης Με Ανθο Αλατιου

To αλάτι δεν είναι μόνο για το φαγητό. Υπογραμμίζει τέλεια και ενισχύει ιδιαίτερα τις γλυκές συνταγές όπως αυτά τα μπισκότα βρώμης. Η εναλλαγή γλυκού – αλμυρού τα κάνει ακόμα πιο εθιστικά ενώ οι νιφάδες fleur de seul λιώνουν στο στόμα.


Υλικά

  • 250 γρ. νιφάδες βρώμης
  • 100 γρ. σουσάμι
  • 100 ml πράσινο τσάι σε θερμοκρασία δωματίου
  • 80 γρ. μέλι
  • 50 ml σπορέλαιο
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
  • 3 πρέζες χοντρό ανθό αλατιού Seacrets Inspirations

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε τις νιφάδες βρώμης μέχρι να γίνουν αλεύρι.
  • Στο ίδιο μπλέντερ προσθέτουμε το σουσάμι και το χτυπάμε μαζί με το αλεύρι βρώμης.
  • Σε ένα μπολ προσθέτουμε το τσάι, το μέλι και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι βρώμης, το σουσάμι, το λάδι, την κανέλα, το μπέϊκιν πάουντερ, μια πρέζα από το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
  • Τυλίγουμε τη ζύμη με διαφανή μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει τόσο όσο να πλάθετε και να μη κολλάει στα χέρια.
  • Όταν η ζύμη σφίξει την βγάζουμε από το ψυγείο και ετοιμάζουμε τα μπισκότα.
  • Τα παρσπαλίζουμε άτακτα με τις δύο πρέζες αλάτι, να πάει παντού.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσαφένιο χρώμα ή περίπου για 15 λεπτά.
Cool Artisan