Αυτά τα ατομικά τουρτάκια είναι μια έμπνευση της στιγμής που είχα! Χρησιμοποίησα τη συνταγή του carrot cake αλλά αντικατέστησα το καρότο με κεράσια για ένα πιο καλοκαιρινό τόνο! Τα έφτιαξα σε σχήμα ατομικής τούρτας γιατί είναι πιο εύκολα στο σερβίρισμα, ειδικά σε μπουφέ.
Υλικά
Υλικά για το κέικ- 4 αυγά
- 225 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 300 γρ. ηλιέλαιο
- 600 γρ. κεράσια που τους έχουμε αφαιρέσει τα κουκούτσια
- 300 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
- 2 κ.γ. κανέλα
- 1 κ.γ. τζίντζερ
- 1 κ.γ. γεμάτο μπέικιν πάουντερ
- ½ κ.γ. σόδα μαγειρική
- ½ κ.γ. αλάτι
- 1 βανίλια
Υλικά για το γλάσο
- 370 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 750 γρ. τυρί κρέμα
- 150 γρ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τα κεράσια και τα μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν και να βγάλουν τα υγρά τους.
- Στη συνέχεια τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
- Χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη με το σύρμα στο μίξερ, μέχρι να ασπρίσουν και αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε το λάδι συνεχίζοντας το χτύπημα για 2 λεπτά ακόμη.
- Σταματάμε το χτύπημα, προσθέτουμε το πολτό από τα κεράσια, το αλεύρι, την κανέλα, το τζίντζερ, τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.
- Ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί για μάφινς, αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25-30 λεπτά.
- Αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου και ξεφορμάρουμε.
- Τα κόβουμε στη μέση με ένα κοφτερό μαχαίρι.
- Ανακατεύουμε το βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου), το τυρί κρέμα και την άχνη πολύ καλά για να φτιάξουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Με αυτό το μείγμα καλύπτουμε την κάτω πλευρά από τα μάφινς.
- Τα "κλείνουμε" με την επάνω πλευρά και στη συνέχεια τα γαρνίρουμε.
- Διακοσμούμε με ένα κεράσι.