search

Νηστίσιμο ραπ με φαλάφελ σε μαρούλι

Ψήνεις τα φαλάφελ στο airfryer (ή στο αντικολλητικό) για 4-5 λεπτά ενώ παράλληλα φτιάχνεις τη sauce κι έπειτα τα τυλίγεις σε φύλλα μαρουλιού μαζί με τα αγαπημένα σου λαχανικά.

H νηστεία και η vegan διατροφή κρύβουν πολλές “ένοχες παγίδες” σε υδατάνθρακες και λιπαρά. Σήμερα όμως σου δείχνω μια συνταγή εξαιρετικά ισορροπημένη από κάθε άποψη. Χρησιμοποιώ τα νέα φαλάφελ της Garden Gourmet που είναι από φυσικά συστατικά, χωρίς συντηρητικά. Διατηρούνται στην κατάψυξη και είναι μια πολύ καλή πηγή φυτικής πρωτεΐνης. Τα “τυλίγω” σε ένα ραπ από μαρούλι και τα συνδυάζω με μια sauce με βάση το ταχίνι.

Δες εδώ το βίντεο:

 



Υλικά

Για το ραπ
  • 6 φύλλα μαρούλι
  • 4 φαλαφελ Garden Gourmet
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 4 φέτες αγγούρι
  • 6 φέτες αβοκάντο
  • 4 φέτες ντομάτα
  • 10 γρ. φυτικό λευκό τυρί ή φέτα
Για τη sauce
  • 30 ml ταχίνι
  • 2 κτσ χυμό λεμόνι
  • 1-2 κτσ νερό (προαιρετικά)
  • 1/2 κτγ πάπρικα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Για τη sauce
  • Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ
  • Προσθέτουμε 1-2 κτσ νερό, ανάλογα με το πόσο ρευστή θέλουμε να είναι η sauce
Για το ραπ
  • Ψήνουμε τα φαλάφελ στο airfryer για 4 λεπτά στους 180°C. Εναλλακτικά τα παιρνάμε από ένα αντικολλητικό τηγάνι
  • Απλώνουμε μεμβράνη σε μια επιφάνεια κοπής.
  • Προσθέτουμε τα φύλλα μαρούλι από πάνω, το ένα δίπλα στο άλλο.
  • Προσθέτουμε το καρότο, το αγγούρι, το αβοκάντο, τη ντομάτα και τα φαλαφελ Garden Gourmet
  • Τέλος προσθέτουμε και το φυτικό τυρί θρυμματισμένο.
  • Τυλιγουμε σε ένα σφιχτό ραπ.
  • Κόβουμε στη μέση και σερβίρουμε.
Cool Artisan