Μυδοπίλαφο λεμονάτο 🍋 ιδανικό για τη Μεγάλη Εβδομάδα ❤️ Νηστίσιμο, πεντανόστιμο αλλά πάνω απ’ όλα πανεύκολο ❤️ Μια πολύ απλή συνταγή που θα σου δώσει όμως το πιο νόστιμο αποτέλεσμα που έχεις δοκιμάσει ποτέ.
Διάβασε επίσης:
- Τα 8 καλύτερα blender της αγοράς κάτω από 30 ευρώ
- Τα 5 καλύτερα μίξερ χειρός της αγοράς από 18 έως 40 ευρώ
- Έρευνα αγοράς: Οι 6 καλύτερες μηχανές espresso για καφέ στο σπίτι
Δες εδώ το βίντεο:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά
- 500 γρ. μύδια ψίχα, καθαρισμένα
- 1 κρεμμύδι, ξερό, κομμένο σε μικρά καρέ
- 2 σκ. σκόρδο
- 5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 80 μλ ελαιόλαδο
- 50 γρ. ούζο
- 300 γρ. ρύζι αρμπόριο
- 2 1/2 φλυτζάνια νερό, βραστό
- 1 κύβο λαχανικών
- ξύσμα και χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνια
- 1/2 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα σε ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
- Σβήνουμε με το ούζο
- Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά και μόλις καραμελώσουν προσθέτουμε το ρύζι
- Σοτάρουμε το ρύζι να πάρει ελαφρώς χρώμα
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το κύβο λαχανικών.
- Προσθέτουμε το λεμόνι (ξύσμα και χυμό), το ψιλοκομμένο δυόσμο και το βραστό νερό
- Σιγοβράζουμε για 14-15 λεπτά.
- Προσθέτουμε και τα μύδια και βράζουμε για άλλα 5-7 λεπτά