search

Νηστίσιμο Μυδοπίλαφο

Μυδοπίλαφο λεμονάτο 🍋 ιδανικό για τη Μεγάλη Εβδομάδα ❤️ Νηστίσιμο, πεντανόστιμο αλλά πάνω απ’ όλα πανεύκολο ❤️ Μια πολύ απλή συνταγή που θα σου δώσει όμως το πιο νόστιμο αποτέλεσμα που έχεις δοκιμάσει ποτέ.

Διάβασε επίσης:

Δες εδώ το βίντεο:

 



Υλικά

  • 500 γρ. μύδια ψίχα, καθαρισμένα
  • 1 κρεμμύδι, ξερό, κομμένο σε μικρά καρέ
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 80 μλ  ελαιόλαδο
  • 50 γρ. ούζο
  • 300 γρ. ρύζι αρμπόριο
  • 2 1/2 φλυτζάνια νερό, βραστό
  • 1 κύβο λαχανικών
  • ξύσμα και χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνια
  • 1/2 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε μια φαρδιά κατσαρόλα σε ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
  • Σβήνουμε με το ούζο
  • Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά και μόλις καραμελώσουν προσθέτουμε το ρύζι
  • Σοτάρουμε το ρύζι να πάρει ελαφρώς χρώμα
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το κύβο λαχανικών.
  • Προσθέτουμε το λεμόνι (ξύσμα και χυμό), το ψιλοκομμένο δυόσμο και το βραστό νερό
  • Σιγοβράζουμε για 14-15 λεπτά.
  • Προσθέτουμε και τα μύδια και βράζουμε για άλλα 5-7 λεπτά
Cool Artisan